Hamre stjal showet

Trippel: Frode Hamre tok hjem tre V75-seire lørdag. Her er han med El Diablo B.R. som vant foran Larvik-eide Happy Petter.

Trippel: Frode Hamre tok hjem tre V75-seire lørdag. Her er han med El Diablo B.R. som vant foran Larvik-eide Happy Petter. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Frode Hamre gjorde nesten rent bord under V75-kjøringen på Momarken Travbane lørdag. Med tre seiere banket han svenskene gule og blå i landskampen.

DEL

Frode Hamre, hjemmehørende på Ulleberg Gård, hadde en fantastisk dag på Momarken Travbane i Mysen lørdag. Tre seiere og totalt 433.000 kroner innkjørt for stallhestene var det ingen andre som kunne matche under Unionstravet på Momarken.

- Jeg er takknemlig for å kunne være med på dette, innrømmet normalt sindige Hamre etter å ha vunnet sitt tredje løp for dagen.

Satte tonen direkte

Det tok ikke mange løpene før Hamre satte farge på løpsdagen. I V75-1 vartet han opp med en styring dratt rett ut fra læreboka, da han forserte til tet med Royal Ice runden fra mål i stayerløpet.

Inn på oppløpet var det kun stallhesten Special Envoy (ble tredje med Eirik Høitomt) som var i nærheten. 14,2/2640 meter var en særdeles hyggelig vinnertid for den amerikanskfødte vallaken.

- Planen var å kjøre foran, men slik ble det ikke i dag. Vi fikk uansett et fint løp og avgjorde greit, sa en strålende fornøyd Hamre etter løpet.

«Djevelen» først på foto

Hamre fulgte opp og viste nok en gang frem sine fremdragende kjørehender da han tok rygg på favoritten Happy Petter med El Diablo B.R, hjalp hester gjennom svingen og fikk kastet seg først på streken på vinnertiden 14,5a/2140 meter.

- Vi fikk 13 første tusen, noe som må til for at min hest skal rekke frem fra bakspor på en så rask bane. El Diablo B.R var litt ute av det i siste sving, men samlet seg og kjempet bra til mål, kommenterte en stolt Hamre etter å ha tatt seg av de to første V75-løpene.

I dette løpet ble for øvrig Happy Petter, eid av Jorun Tolfsen fra Tjodalyng, nummer to.

Lurte svenskene igjen

Samtlige tre vinnere fra Hamre var av spillerne gjort til andrevalg, mye takket være svenskene som hadde tiltro til andre kusker og satte pengene sine på disse. Denise F. Boko var av de norske spillerne høyt verdsatt, ikke rart etter hoppas fantastiske fjorårssesong.

Lokal: Denise F. Boko eies av Rolf Mangelrød som er bosatt på Verningen. Lørdag viste hoppa at Frode Hamre kan få mye glede av henne også i år.

Lokal: Denise F. Boko eies av Rolf Mangelrød som er bosatt på Verningen. Lørdag viste hoppa at Frode Hamre kan få mye glede av henne også i år. Foto:

Og da Frode Hamre nok en gang gjorde alt rett ved å kjøre seg til tet etter 600 meter, var den tredje seieren et faktum. Denise F. Boko, eid av Rolf Mangelrød som er bosatt på Verningen, travet 1.14,8/2160 meter på enkleste vis.

Nedtur med Ivar Sånna

Hesten det var knyttet størst spenning til var nyervervelsen Ivar Sånna, men etter å ha feilet i den andre svingen fikk den svenske derbytoeren aldri med løpsutfallet å gjøre. Steinlagers Æresløp ble vunnet av Donna Di Quattro og Bjørn Goop, med den årsdebuterende verdensmesteren Papagayo E. på tredje.

Larvik-eide Mr. X.F. Royal travet inn til femteplass i løpet.

Etter galoppen så imidlertid Ivar Sånna fin ut og la inn en tusen meter på rundt 1.11,2. Denne kan Stall Hamre får det mye moro med fremover.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags