Gå til sidens hovedinnhold

Hamres stall kjørte inn 1,4 millioner kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Frode Hamre var favoritt til å vinne to av åtte Klasseløp på Bjerke søndag. Det ble med én seier, men totalt kjørte stallens hester inn 1,4 millioner.

– Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd med en klassisk triumf, selv om jeg gjerne skulle vunnet flere. Totalt kjørte vi inn 1,4 millioner kroner, og det er bra, sier Frode Hamre til Østlands-Posten.

Norges trenerchampion innledet dagen med seier i Hoppe-Kriteriet. Hamre anså Karmland Anna som sin beste mulighet for dagen, og den 3-årige hoppa skuffet ikke.

– Jeg hadde seierstro, ja, men trodde løpsopplegget skulle bli helt annerledes. Før start antok jeg at Karmland Anna skulle få teten tidlig, men slik gikk det ikke og jeg kom ikke foran før etter 700 meter. Siden følte jeg vi hadde kontroll. Karmland Anna tror jeg kan bli riktig bra, sier Hamre.

Årgangseneren falt

Hamre var også favoritt bak årgangseneren Vainqueur R.P. i varmblodshestenes Kriterium, hvor hele 1,5 millioner kroner ventet vinneren. 4-åringen måtte tidlig til verket allerede i nest siste sving, og tredjespor derfra og inn ble for tøft for hesten som måtte nøye seg med fjerde og 300.000 kroner. Totalt i år har Vainqueur R.P. tjent 900.000 kroner i år.

– Jeg synes egentlig han fikk dårlig betalt tross et flott løp. Vi måtte gå 900 meter fra mål, og tredjespor derfra og inn ble for tøft. Vainqueur R.P. er bra, men de andre har også blitt bedre, understreker Hamre, som også var nær seier med elitehesten Bruno di Quattro i Big Noons Æresløp.

Fast i Derby

– Bruno di Quattro fikk et fint løp og jeg trodde på seier i siste sving, men dessverre ble vi speedet ned. Hesten nærmer seg imidlertid toppformen, og det er nok av storløp framover, sier Hamre, som også fikk med seg femte i dagens hovedløp, varmblods-Derby.

– Jeg er strålende fornøyd med Chief Orlando. Jeg fikk den posisjonen jeg ønsket i lederryggen, men dessverre fikk vi aldri noen luke og kunne ikke kjempe om seieren, forklarer Hamre.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.