Historisk bragd av Hamre

Frode Hamre kusket inn fire V75-seiere med egentrente hestet på Forus lørdag.

Frode Hamre kusket inn fire V75-seiere med egentrente hestet på Forus lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Frode Hamre ble historisk på Forusbanen lørdag da vant med fire egentrente V75-deltagere som han selv kusket.

DEL

Publikummet klappet, ros ble delt ut. I sentrum for begivenhetene under storkjøringen på Forus Travbane i Rogaland sto Frode Hamre. 52-åringen var tydelig merket selv.

– Jeg har aldri opplevd maken, sa han.

Naturligvis var kommentaren rett. Ingen norsk travtrener og kusk har greid hans bragd. Fire triumfer i V75. Alle vinnerne kom fra stallen i Larvik.

Rørt på seremoniplass

Under stevnets gang smilte Hamre, med oppvekst i Bergen, bredere og bredere. Han holdt masken inntil favoritten Bruno Di Quattro tok seg av Kjell Håkonsens Minneløp.

– Kjell var en av de aller beste. Hans evne til å forme elitetravere var enorm. Ikke minst huskes han for Rex Rodney som vant Oslo Grand Prix, Forus Open og Elitloppet på midten av 80-tallet. Selv var jeg heldig å få oppleve Håkonsen på nært hold. Min far Magne var en god venn av Håkonsen, vi besøkte han flere ganger. Det er første gang jeg har vunnet Håkonsens Minneløp som kusk. Nå kjenner jeg følelsene i kroppen, innrømmet toppkusken som skrev seg inn i travets historiebok lørdag.

Frode Hamre ble mest-seirende travtrener i Norge i fjor. Han leder årets liga med tre ganger flere triumfer enn nestemann på listen.

Maken til trener har Norge aldri hatt.

– Jeg vil aldri glemme denne dagen, aldri, understreket Hamre og lot smilet gå fra øre til øre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags