Stor larviksdag på Bjerke

Hamre-jubel: Frode Hamres hester vant både varmblods- og kaldblods-Derby på Bjerke søndag. Her er det El Diablo B.R. som er først over målstreken. Hamre er den andre treneren i historien som makter å gjøre det.

Hamre-jubel: Frode Hamres hester vant både varmblods- og kaldblods-Derby på Bjerke søndag. Her er det El Diablo B.R. som er først over målstreken. Hamre er den andre treneren i historien som makter å gjøre det. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En minnerik klasseløpshelg for Larvik ble toppet av Frode Hamre som kun var et målfoto fra å vinne samtlige storløp han hadde hester i.

DEL

– Dette er den største dagen i min karriere, oppsummerte en rørt Frode Hamre etter å ha kronet det hele med å vinne Norsk Travderby med El Diablo B.R.

Med det skrev han seg inn i historiebøkene. Bare Trygve Diskerud i 1956 har trent frem vinneren av kald- og varmblods-Derby samme år.

Den eneste som ikke rakk frem til seier var kriteriehåpet Moni Viking, kun slått med et par centimeter på målfoto.

– Jeg er selvfølgelig skuffet over å tape med så liten margin, men hesten gjør et bra løp og taper kun på det siste steget, fulgte Hamre opp med.

Som søndag vant kaldblods-Derby for første gang.

– Hadde noen sagt at vi skulle stå her som vinner av Norsk Travderby for kaldblods for tre-fire år siden, hadde jeg ikke trodd på det, sier Hamre som har hatt hesten Ingbest i sin varetekt siden i vår.

Til topps: Clementine F.F. vant hoppekriteriet for varmblods. Treåringen trenes av Truls Glittum.

Til topps: Clementine F.F. vant hoppekriteriet for varmblods. Treåringen trenes av Truls Glittum. Foto:

Les også: – Årets desidert viktigste dag

Les også: Byttet bort kua, fikk Super-Helga igjen

Revansjerte fjoråret

En som fort kunne stått igjen som dobbeltvinner om han hadde gått i trav i Kriteriet, er El Diablo B.R. I år fikk hesten til hardtsatsende BRInvest sin fortjente revansje da Frode Hamre rattet til tet to runder fra mål. Inn i siste sving stilte en strålende god Cash Okay et spørsmål, men ned oppløpet strakk El Diablo B.R. på seg og viste seg som årgangens beste.

– Da jeg fikk kjørte meg til tet to runder fra mål hadde jeg en god følelse. I ettertid kunne jeg nok kjørt litt fortere, men nå som vi vant gjør det ingenting, sa Hamre mens tårene trillet på seremoniplass.

Den tredje storløpsseieren tok Hamre-trente Ivar Sånna med sin makker Jomar Blekkan, da han tidlig fikk kjøre til tet og dempe til 1.15 første runden. Det var nok til å forlate konkurrentene ned oppløpet.

Nummer to: Eigelands Helga og Vidar Hop ble nummer to i hoppekriteriet for kaldblodshester, foran Tekno Lotta som også er larvikseid.

Nummer to: Eigelands Helga og Vidar Hop ble nummer to i hoppekriteriet for kaldblodshester, foran Tekno Lotta som også er larvikseid. Foto:

Les også: Hamre-hest brakk nakken

Les også: LHK og LT med Lerøy-avansement

God Larvik-helg

I hoppekriteriene ble det enda mer larvikssuksess. I kaldblodsutgaven ble det nesten full klaff for Alexander Myhres Eigelands Helga. Svenske Uggla I Mossen ble for sterk, men Vidar Hop styrte Tjølling-hoppa inn til en solid 2.-plass, og med det 125.000 kroner inn på premiekontoen.

Tekno Lotta, eid av Larvik-bosatte Daniel Tårnes, fulgte for øvrig på tredjeplass. Den var verdt 75.000,-.

Da de beste treårige varmblodshoppene skulle gjøre opp om 375.000 kroner, overrasket Clementine F.F. mange ved å gå helt til topps. Det er Truls Glittum som har trent Revenue-datteren, kjørt av Åsbjørn Tengsareid, helt fra starten av.

I det samme løpet fikk May Kristine Grønvold & Svein Isaksens Lady Lane med seg 3.000 for sin 8.-plass.

Lørdag styrte ellers Tengsareid inn Sølve Skinmo-eide Petter Rags inn til en solid 2.-plass i sølvdivisjonsfinalen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags