Twister Bi lurte Lionel igjen

ENKELT: Det ble en enkel seier for Twister Bi og Christoffer Eriksson i Ulf Thoresen Grand International søndag. Norske Lionel (9) og Gøran Antonsen fulgte på andreplass, men på behørig avstand.

ENKELT: Det ble en enkel seier for Twister Bi og Christoffer Eriksson i Ulf Thoresen Grand International søndag. Norske Lionel (9) og Gøran Antonsen fulgte på andreplass, men på behørig avstand. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Twister Bi var overlegen vinner av Ulf Thoresen Grand International søndag. Hjemmehåpet Lionel måtte, som i Oslo Grand Prix forrige måned, nøye seg med andreplass

DEL

Det ble som i Oslo Grand Prix forrige måned. Italienskfødte Twister Bi og kusk Christoffer Eriksson først i mål, med Lionel og Gøran Antonsen som en god nummer to. Men der Twister Bi måtte finne frem spurtegenskapene i hovedstaden, fikk han det svært lett da tidenes travkusk Ulf Thoresen ble æret på Jarlsberg søndag.

Riktignok var det Oasis Bi som spant til tet fra sitt sjuendespor, men da Erik Adielsson slapp til Eriksson allerede i den første svingen, var det egentlig bare å legge frem den røde løperen. Derfra og inn kontrollerte Twister Bi inn til seier på kilometertiden 1.10,4 – og nye 750.000,- inn på konto.

Norske Lionel fikk egentlig et fint løp i annet par utvendig, men fikk for langt frem da det hele skulle avgjøres. Sjuåringen passerte Oasis Bi, men vinneren var det altså lite å gjøre noe med. Oasis Bi fullførte til tredjeplass, Carabinieri og Anna Mix tok de siste premieplassene i løpet.

AVSLUTTET MED STIL: Alt gikk ikke Frode Hamres vei i helgen, men han avsluttet med seier og banerekord med Waffle Cone.

AVSLUTTET MED STIL: Alt gikk ikke Frode Hamres vei i helgen, men han avsluttet med seier og banerekord med Waffle Cone. Foto:

Les også: Fra «galoppseier» til triumf på Neset

Les også: Fram snudde trenden: – Ekstra deilig å vise seg fram mot Odd

– Spilte sjakk med alle

Christoffer Eriksson fortalte i vinnersirkelen etter løpet at det var et stort løp vinne, men forklarte samtidig at forholdet til Ulf Thoresen begrenset seg til opptak og ting han hadde hørt om mesteren fra Larvik.

Ganske annerledes var det med Twister Bis trener Jerry Riordan som kunne fortelle hvordan han kjente Thoresen – og at han som regel ble slått av ham.

– Med Nuclear Kosmos spilte han sjakk med oss alle, og det var et spill han var bedre enn alle oss andre til, fortalte Riordan, og viste til da larvikskusken vant Hambletonian i 1986.

– Ulf Thoresen er en legende, han kunne skape magi, fortsatte amerikaneren.

Fem år gamle Twister Bi står nå med nær fem millioner kroner innkjørt totalt.

POPULÆRT: Det var bra med folk «på tråkka» under Jarlsberg-helgens siste dag.

POPULÆRT: Det var bra med folk «på tråkka» under Jarlsberg-helgens siste dag. Foto:

Les også: Nå kan du NESTEN spille bordtennis med Kygo ... og det til en veldig god sak!

Les også: Hedrer oldefar – slik presenterer Southampton Kornelius

Hamre-hoppe overrasket

Frode Hamre var som kjent ikke representert i Ulf Thoresen Grand International, men han gjorde seg bemerket i andre løp i helgen. Overraskende kusket han for eksempel inn N.Y. Diamond In The Sky inn til seier i Jarlsberg Grand Prix' hoppeavdeling lørdag. Seieren var verdt 250.000 kroner.

Dagen før hadde han måttet nøye seg med fjerdeplass for Chief Orlando da fireårige hingster og vallaker kjempet om 300.000 kroner under grand prix-fanen. Det etter at han i starten før hadde innfridd favorittstempelet med Rapide Frecel i et grunndivisjonsløp.

Søndag innfridde Hamre som favoritt i helgens aller siste løp med Waffle Cone. 3-åringen satte dessuten banerekord da han travet inn til 1.11,7/1.609m.

Ellers bør det nevnes fra årets største Jarlsberg-helg at Eigelands Rebecca, eid av Terje Villum fra Tjodalyng, noterte seg for sin tredje strake seier for kusk Geir Flåten da hun enkelt tok seg av et sprintløp lørdag.

Dessuten kjørte Thor Borg Ronato, eid og trent av Rolf Mangelrød, inn til en finfin 2. plass i Yarrah Bokos løp søndag – etter at seksåringen fikk et smørløp i lederryggen.

INNFRIDDE: Ferrari B.R. var det store holdepunktet for mange spillere søndag, og storfavoritten innfridde i V75-5.

INNFRIDDE: Ferrari B.R. var det store holdepunktet for mange spillere søndag, og storfavoritten innfridde i V75-5. Foto:

Les også: Tidenes desidert beste – og skal bli enda bedre

Les også: Årets høydepunkt for travfolket i Vestfold er i gang - se hvilke lokale helter som skal starte her

Vil øke førstepremien

Ulf Thoresen Grand International er en forlengelse av Ulf Thoresens Minneløp – som igjen var en forlengelse av Skandinavisk Grand Prix. Fra 1993 til 2015 var løpet til minne om Ulf Thoresen forbeholdt treåringer, men fra i fjor ble det omgjort til et eliteløp.

I år hadde dessuten løpet UET-status, og sportssjef Tore Sten-Hansen fortalte før helgen at det jobbes med å øke førstepremien ytterligere – fra dagens 750.000 til en million.

Ulf Thoresen er regnet som tidenes kusk i verdenssammenheng. Han er flerfoldig verdensmester og europamester, og gikk under navnet Mr. Goldfinger. Thoresen vant over 4.000 travløp, inkludert altså Hambletonian og VM. Ulf Thoresen døde i 1992, bare 46 år gammel.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags