– Det blir et kjempestort arrangement. Vi er 400 turnere, og bortimot hundre personer skal i aksjon for å få stevnet til å gå rundt, sier Lars Gunnar Risa i Stag Turn like før det braker løs med junior-NM i troppsturn i Stavernhallen.

Om du ikke har muligheten til å ta turen selv, kan du se hele arrangementet på op.no. Det starter med innmarsj 10.30 på lørdag og pågår utover ettermiddagen, og både jente- og gutteklassen skal i aksjon. Søndag er det konkurransestart klokken 11, og da er det mikslagenes tur til å vise seg fram.

Konkurransebiten skal foregå i den gamle Stavernhallen, hvor tribunefasilitetene er klart bedre enn i den nye turnhallen. Den nye delen skal brukes til oppvarming, og det kommer til å gå slag i slag begge dager.

– Vi håper på en fin flyt. Man trener i et apparat i den nye turnhallen, og så er det ut i nabodelen til konkurransen åtte minutter etter treningen. Det kommer til å gå i ett både for publikum og turnerne, men det er sånn de vil ha det, sier Risa.

LES OGSÅ: Fram røk i ekstraomgangene: – Dette skal vi bygge videre

Drømmer om medalje

Stag har med til sammen seks lag i mesterskapet på hjemmebane. Jentene stiller med ett lag i frittstående og to i tumbling. I miksklassen er laget kvalifisert både til frittstående, tumbling og trampett.

– Jentene fortjener masse fjær i hatten for å ha klart å kvalifisere to lag til tumblingen. Det er flere andre som også har med to lag, men vi er en liten klubb med unge turnere. Av troppen på 14 har elleve av dem to og et halvt år eller mer igjen som juniorer. Selv om de er unge, sikter vi høyt. Ambisjonen er å kjempe om medaljer. Men det er mange gode lag og alt skal klaffe for at vi skal få de til, sier Risa.

Om jentene er unge, er gutta på mikslaget enda yngre. De skal i aksjon på søndag.

– Det er noen veldig lovende gutter, og hvis vi er med og kjemper om topp fem er vi kjempefornøyde, sier Risa.

Klarer hjemmehåpene å ta til sammen én medalje fra mesterskapet i Stavern, har de gjort det over all forventning.

– Jeg vil si det, med et så ungt lag fra en liten klubb. Vi konkurrerer mot større klubber med heltidsansatte trenere. Vi driver dette som en hobby på kveldene. Men vi jobber med saken og ønsker å profesjonalisere driften, sier Risa.

 

Første store test på sju år

Det har gått sju år siden sist Stag arrangerte et stevne av dette formatet. Den gangen var det nordisk mesterskap, men siden det tok de en pause fra de største stevnene i påvente av at den nye hallen skulle bli klar.

– Vi har ventet på den nye hallen i stedet for å flytte arrangementet til Arena. Dette er det nest største mesterskapet i Norge – bare kvalifiseringen til dette er større. Vi hadde et godt rykte på oss på arrangementer tidligere, og vi har jobbet hardt for å få laget dette så bra som mulig. Jeg håper det framstår som godt og gjennomtenkt, sier Risa.