– Vi gikk inn med en forventning om å ta pallplass. Vi skulle på pallen. Så da var det veldig gøy at vi lykkes. Jeg er veldig fornøyd med en bronsemedalje. sier Thorstein etter sin første EM i seniorklassen.

Sondre Thorstein bidro på det norske landslaget som tok en sterk tredjeplass i EM i Portugal. Troppsgymnastikk er en gren under Norges Gymnastikk- og Turnforbund der det konkurreres som lag i tre ulike apparater – Trampett, tumbling og frittstående. Thorstein forteller at det er trampetten han er best på.

– Jeg tok en såkalt pegasus. Da er et overslag og dobbelt salto med to og en halv skru.

 

Slått av Danmark og Sverige

Det er den samlede karakteren fra de tre ulike apparatene som benyttes i rangering av lagene. Norge endte til slutt med 59,4 poeng, og ble kun slått av Sverige med 61,35 poeng og Danmark med 63,35 poeng.

– Danmark har hatt et stort forsprang en stund, så de er vanskelig å slå. Men det hadde vært gøy å ta svenskene om to år. Det er kun små feil som kunne gjort endringer. Jeg er ikke misfornøyd med pallplassen, det er gøy uansett, men Sverige skal bli utfordret igjen i 2020, sier Thorstein som allerede har to EM-sølv som junior.

LES OGSÅ: Ada (21) hedret med nasjonal pris for super jobb i Larvik: – De er jo fremtiden

Men i sitt første år som senior måtte han nøye seg med bronsen.

– Det er vesentlig høyere nivå nå. Mer press og tøffere konkurranse. Vi møter større konkurrenter, sier han.

Stag godt representert

I tillegg til Stag-utøveren besto de norske senior gutta av sju utøvere fra Oslo Turnforening og fire utøvere fra Dramme turnforening. Stag var også godt representert i mesterskapet og hadde med fem utøvere og en trener. Stag-trener Stian Tvetene som var med som trener for miks seniorlaget.

 

– Prestasjonene til miks seniorlaget, der flesteparten av Stag-turnerne og undertegnede deltok, var svært gode. I forhold til lagets potensial, leverer vi tre svært gode kjøringer i kvalifiseringen. Dette holder til en 4. plass med 51 poeng – 2,1 poeng bak Island og tredjeplassen. I finalen klarer vi å overgå dette med å få totalt 52,4 poeng og denne gangen kun marginale 0,6 poeng bak Island og tredjeplassen. En helt fantastisk prestasjon – noe som overgikk mine forventninger, sier treneren.

Tok tre bronser totalt

Mesterskapet består av en kvalifiseringskonkurranse og en finale, der det seks beste landene fra kvalifiseringen får delta.

Alle de norske lagene kvalifiserte seg til finalen og endte til slutt opp med tre bronsemedaljer (miks junior, menn junior og menn senior), to fjerdeplasser (miks senior og kvinner senior) og en femteplass (kvinner junior).

– Prestasjonene er svært gode – og Norge har utvilsomt et høyere nivå enn noen gang. Konkurransen i toppen er hard, og det er spesielt de nordiske landene med Danmark og Sverige i spissen som regjerer. Utøverne fra Stag gjorde en svært god figur i mesterskapet, og viser at STAG er en klubb som produserer turnere i Norges- og Europatoppen. Et svært vellykket mesterskap for Norge og STAGs utøvere, sier Tvetene.

LES OGSÅ: «Kjære spillergruppe, beklager»