Mange av Stags turnere var samlet i grophallen i går for å se klubbens turnere jakte medalje i slovenske Maribor. Via streaming på storskjerm fikk de se et norsk mikslag i juniorklassen i storform. Og best av dem alle var kaptein og sistemann Sondre Thorstein.

Da han spikret sitt sistehopp i trampett, et hopp som ingen andre juniorer gjør etter han, sto jubelen i taket for det man trodde skulle bli et norsk gull.

Så svarte danskene opp med å levere 18 prikkfrie kjøringer i sin siste øvelse tumbling, hvor de ble belønnet med akkurat nok poeng fra dommerne til å snike seg 0,15 poeng foran Norge totalt og dermed ta gullet.

– Det er fantastisk bra med sølv og de kjørte enormt bra, men når gullet var så nære var det sikkert litt tungt akkurat der og da, sier Stag-trener Lars Gunnar Risa.

Han og de andre som var i hallen i går trodde det skulle bli det første norske EM-gullet, men den gang ei. Deres egen representant mener Risa leverte på enestående vis.

– Sondre gjorde en konkurranse uten like. Han planter alle hoppene sine i trampett og har tre knallgode serier i tumbling. Det var høy stemning i grophallen helt fram til danskene fikk sin karakter.

Risa synes det var litt rart at det norske laget fikk fire tideler lavere karakter i trampett i finalen enn i kvaliken, tross bedre prestasjoner etter hans mening.

På jentesiden i juniorfinalen ble det litt antiklimaks etter at Malene Sekkenes Mathisen hadde fått turne kvalifiseringen, men ble satt tilbake som reserve i finalen.

– Det var en som var plaget med vond ankel før kvalifiseringen, så Malene kom inn for henne og leverte kjempebra. Hun var nok litt skuffet over å ikke få med seg finalen da, sier Risa om EM-debutanten.

Lørdag ettermiddag fortsetter mesterskapet med seniorfinaler og da er det Anja og Trine Utklev som skal i aksjon på henholdsvis damelaget og mikslaget.