Rebekka og Simen får fylkesstipend

STIPEND: Rebekka Tao Jacobsen og Simen Halle Haugen får stipend.

STIPEND: Rebekka Tao Jacobsen og Simen Halle Haugen får stipend. Foto:

Tre idrettsutøvere, en regissør og en kunstner fra Vestfold tildeles 25.000 kr i stipend.

DEL

Innsendt, Vestfold FylkeskommuneVestfold fylkeskommune tildeler hvert år kultur- og idrettsstipend til talentfulle kunstnere og idrettsutøvere i fylket. Fylkeskommunens pris- og stipendkomité vedtok tirsdag at årets stipender skal gå til friidrettsutøverne Simen Halle Haugen (Stavern) og Moa Abounnachat Bollerød (Tønsberg), vektløfter Rebekka Tao Jacobsen (Larvik), operaregissør Lars Harald Maagerøy (Færder) og kunsthåndverker Hanne Haukom (Tønsberg).

Svært høyt nivå

Idrettsstipendet skal gå til videreutvikling av den enkeltes idrettslige ferdigheter, forberedelse og deltakelse i større mesterskap. Kulturstipendet skal gå til studiereiser, faglig utvikling, og andre tiltak for utvikling av egen kunstnerisk virksomhet.

– Nivået blant årets søkere er svært høyt, og det har vært krevende å vurdere kandidatene opp mot hverandre. Stipendene tildeles de ypperste utøverne vi har innenfor idrett og kunst i fylket, som med sine prestasjoner, høye ambisjoner og målrettede innsats gjør dem til forbilder og ambassadører innenfor sine idrettsgrener og kunstuttrykk, sier leder av pris- og stipendkomiteen, Ellen Eriksen.

Nedgang i antall søkere

Årets stipender er rettet mot både unge talenter og mer etablerte utøvere som har jobbet målrettet over flere år. Det kom inn totalt 34 søknader, 18 om kulturstipend og 17 om idrettsstipend. Det er en nedgang fra fjorårets 41 søknader, og i år var det heller ingen søknader fra paraidrettsutøvere.

– De tre unge utøverne som mottar idrettsstipendet er alle i Norgestoppen i sine idretter, og vil forhåpentligvis bli å se i både OL, VM og andre internasjonale seniormesterskap i årene som kommer. Mottakerne av kulturstipendet har et stort nedslagsfelt, representerer bredde i kunstuttrykk, og vil kunne bidra til et rikt kulturliv i fylket og fremover, sier Eriksen.

Selve overrekkelsen vil skje i fylkestinget 20. juni.

Dette blir sagt om de to utøverne fra Larvik:

Rebekka Tao Jacobsen representerer Larvik Atletklubb, og har vært med i Vestfold Toppidrett. Hun kan vise til gode resultater i EM U23 (4. plass) og senior (9. plass). 1. plass i Qatar Cup og European Women Grand Prix, og 2. plass i NM. Ble i 2018 den letteste som klarte 100 kg i støt av norske kvinneløftere noensinne, og ny norgesrekord i knebøy med 135,5 kg. Rebekka Tao Jacobsen søker stipend for å nå sitt store mål som er OL 2020. Endrede kvalifiseringsregler på internasjonal vektløfting krever flere konkurranser på godkjente toppstevner, noe som er økonomisk krevende. Målsettingen med stipendet er å sikre det finansielle som gir mulighet til komme høyest mulig på OL – kvalifiseringsrankingen, og legge til rette for best mulig treningsvilkår.

(saken fortsetter under bildet)

VIL TIL OL: Rebekka Tao Jacobsen søkte stipend for å nå sitt mål om å kvalifisere seg til OL 2020.

VIL TIL OL: Rebekka Tao Jacobsen søkte stipend for å nå sitt mål om å kvalifisere seg til OL 2020. Foto:

Simen Halle Haugen representerer Runar Friidrett og har vært på rekruttlandslaget i to år. Han er også med i Vestfold Toppidrett. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd da han vant terrengløpet Great Cross country Run i Edinburgh, i kamp mot løpere fra Europa og USA. To gull i Nordisk mesterskap i 2018, 3. beste europeer på 5000 m i U20 jr. VM 2018. Gull i terreng EM/lag, og Europas raskeste U20 tid på 10 km gateløp i 2018. Simen Halle Haugen søker stipend for å utvikle seg videre til et topp internasjonalt nivå i friidrett. Stipendet vil gå til treningssamlinger i høyden og internasjonale konkurranser. Kortsiktig mål: Medalje i U23 EM 2019, kvalifisere seg til EM 2020 Paris. Langsiktig mål: Kvalifisere seg til OL 2024 Paris.

FÅR STIPEND: Simen Halle Haguen er en av de som er utvalgt til å få stipend. Stipendet vil gå til treningssamlinger i høyden og internasjonale konkurranser.

FÅR STIPEND: Simen Halle Haguen er en av de som er utvalgt til å få stipend. Stipendet vil gå til treningssamlinger i høyden og internasjonale konkurranser. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags