Rebekka med ny milepæl

SØLV: Rebekka Tao Jacobsen kapret sølvet på hjemmebane i Stavernhallen lørdag ettermiddag. Her setter hun ny pers i støt med 101 kg.

SØLV: Rebekka Tao Jacobsen kapret sølvet på hjemmebane i Stavernhallen lørdag ettermiddag. Her setter hun ny pers i støt med 101 kg. Foto:

Rebekka Tao Jacobsen perset med 101 kg i støt, men måtte likevel ta til takke med sølvmedalje under NM i vektløfting i Stavernhallen lørdag ettermiddag.

DEL

Hjemmehåpet inntok dermed trinnet under Sarah Hovden Øvsthus på seierspallen i 55 kg-klassen. Bergensjenta løftet 178 kg totalt, mens Jacobsen endte på 176 kg. Sistnevnte klarte å løfte 78 kg i det tredje forsøket i rykk, et løft som dommerne godkjente, men juryen underkjente det. Dermed ble hun stående med 75 kg fra første forsøk, to kg bak persen.

– Jeg er litt skuffet over at jeg bare fikk godkjent det første forsøket i rykk, men jeg synes det er bra at jeg klarte å komme opp på 78 kg, men det ble underkjent på grunn av en liten etterpress i armen. Det var kjedelig, men jeg kjente det litt selv, så jeg forstår avgjørelsen, forteller sølvmedaljøren.

Jacobsen hadde et håp om ny personlig bestenotering, men endte til slutt én kg bak persen totalt sett, men hun kunne likevel glede seg over 101 kg i støt.

– Det var veldig gøy å sette ny pers med én kg, og det var over ett år siden jeg klarte det sist. Jeg prøvde også på 103 kg, som ville ha vært ny norsk og nordisk rekord, men det ble litt tungt i dag, bemerker utøveren fra Larvik Atletklubb.

Trener Jostein Frøyd syntes Jacobsen gjennomførte et godt stevne.

– Vi gikk inn på en høy startvekt i rykk siden formen har vært god. Den satt fint, og forsøket på 77 kg var så nærme at vi prøvde på 78 kg. Selv om den ble underkjent, var det et veldig godt løft og et steg i riktig retning. I støt gjorde hun to flotte løft med 98 og 101 kg. Forsøket på 103 kg var et ærlig forsøk, men det var uansett bra med pers i dag, sier Frøyd.

HJEMMEBANE: Rebekka Tao jacobsen (t.v.) hadde god grunn til å smile etter NM-konkurransen.

HJEMMEBANE: Rebekka Tao jacobsen (t.v.) hadde god grunn til å smile etter NM-konkurransen. Foto:

Sikter mot EM

Den sterke jenta har tilbakelagt gode treningsuker i det siste, og hun har endelig også vært skadefri.

– Jeg er inne i en hard treningsperiode fram mot EM i starten av april i Georgia, så det er ikke NM jeg har toppet formen til. Jeg har mye mengde og trening i kroppen for tida, så det er bra å perse i støt.

Jacobsen har vært med i EM flere år på rad og ser fram til et nytt mesterskap.

– Jeg håper på å komme topp 10 i EM. Allerede neste helg skal jeg være med i et nytt stevne. Da reiser jeg til Slovenia for å delta i Woman Grand Prix. Det er et godt treningsstevne med tanke på EM, så da kan jeg håpe på enda bedre resultater enn i dag, avslutter Jacobsen.

Perset på hjemmebane

Førstereisguttene Vetle Andersen og Thomas Bankhaug debuterte i senior-NM i vektløfting på hjemmebane med å sette nye perser.

Det var ikke bare Rebekka Tao Jacobsen fra Larvik Atletklubb som gjennomførte et godt NM av de lokale utøverne i Stavernhallen. Andersen, som egentlig er juniorløfter, løftet totalt 230 kg og satte dermed ny personlig bestenotering. Han klarte henholdsvis 103 kg og 127 kg i rykk og støt i 96 kg-klassen. Løftet i støt var for øvrig også ny pers for ham. Andersen endte på 8. plass i sin vektklasse.

NY REKORD: Vetle Andersen hadde et støt på 127 kg, noe som er ny bestenortering for NM-debutanten.

NY REKORD: Vetle Andersen hadde et støt på 127 kg, noe som er ny bestenortering for NM-debutanten.

Bankhaug løftet 237 kg til sammen i rykk og støt, noe som også var ny pers for 25-åringen. Bankhaug klarte 102 kg i rykk og 135 kg i støt. Sistnevnte resultat var en forbedring av persen med tre kg. Kraftkaren havnet til slutt på 6. plass i 109 kg-klassen.

Sølvmedaljør Jacobsen ble nummer fire i kampen om kongepokalen. Tønsberg-løfteren Ruth Kasirye kapret sølvtøyet i kvinneklassen. Blant mennene var det Kim Erik Tollefsen som vant kongepokalen, også han representerer Tønsberg.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags