Rebekka vant cup i Qatar

Jacobsen vant 55 kg klassen i Qatar Cup.

Jacobsen vant 55 kg klassen i Qatar Cup. Foto:

Av

Samlet viktige poeng til OL-kvalifisering.

DEL

InnsendtVektløfter Rebekka Tao Jacobsen vant 55 kg klassen på 5th International Qatar Cup i Doha torsdag.

Jacobsen som løfter for Larvik Atletklubb, rykket 76 kg og støtet 99 kg. Dette var et par kg bak målet, men slik konkurransen utviklet seg, ble det viktig å ta 99 kg i andre støtet for å sikre seg mot løfteren fra Chinese Taipei. Hun kunne gå forbi med sin neste valgte vekt på 100 kg i andre løftet.

Jacobsen rykket 76 og de to andre på pallen 74 kg, i støt løftet hun fra Aserbajdsjan bare startvekten på 92 kg og hun fra Taipei klarte 94 i første, Jacobsen støtet 97 i første, og når hun fra Taipei da gikk for 100 i andre, så løftet Jacobsen 99 i sitt andre for å hindre at 100 var nok til å gå forbi. Når det i tillegg ble bom for løfteren fra Taipei, ble det gull i begge øvelser og i sammenlagt for Jacobsen. Flagget gikk til topps og «Ja, vi elsker» ble spilt i Qatar.

Det internasjonale vektløfterforbundet har endret på OL-kvalifiseringen mot Tokyo i 2020, nå er en del mesterskap og internasjonale cuper er rangert som kvalikstevner. En må plassere seg godt nok på en ranking liste og ha deltatt på minst 6 godkjente kvalifiseringsstevner. Qatar cup er Silver Level i OL-kvalifiseringen, derfor var det et viktig stevne å delta på, for å samle poeng og deltakelse i kvalifiseringsperioden.

LES OGSÅ: Vektløfter med sterk fjerdeplass i U23-EM

LES OGSÅ: Ingen medalje i nordisk mesterskap for Rebekka Tao Jacobsen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags