Vil samle 400 triatleter i år

Artikkelen er over 5 år gammel

Og denne gang skal de slippe å svømme for langt i Kon-Tri.

DEL

Fjorårets debutarrangement er nå evaluert ferdig og forberedelsene til årets Kon-Tri er i full gang for Trond Gjevestad, Birgitte Gulla Løken og de øvrige i arrangørapparatet.

– Evalueringen viser at de som deltok i fjor vil delta igjen og anbefale det til andre, sier Løken.

Gjevestad legger til at de gjennomførte en spørreundersøkelse blant deltakerne og der svarte 90 prosent at det fristet å komme igjen.

– Det ga også noen forbedringspotensialer, så når det gjelder løype og merking kommer det til å bli bedre i år, sier Løken.

Her kan du lese om fjorårets Kon-Tri og se video.

Bedrer løypemerking

Særlig svømmedelen skal sikres enda bedre. Været i fjor dro nemlig med seg en av de ytre bøyene og ga deltakerne en litt lengre runde enn de 750 meterne.

– Vi legger om profilen på svømmedelen slik at den løypa går nærmere land og nærmere publikum. (Se videoen der Gjevestad viser hvor ny trasé går)

På sykkeletappen erfarte de et behov for flere vakter ute i løypa.

– Det er ikke noe kritisk, men vi var litt utsatt i begge rundkjøringene på Stavernsveien, forteller Gjevestad.

Løpetraseen skal også merkes på en litt annen måte dette året.

– Trond og jeg har vært og kikket på andre triatlon og tatt til oss hvordan de gjør det, forteller Løken.

Målet er blant annet å redusere tvilstilfellene om hvor løypene går og hvor langt de går.

– Alt i alt var det mye positive tilbakemeldinger, men vi ønsker også å vite om det vi kan forbedre. Vi har som mål å bli Norges største triatlon-stevne når det gjelder både publikum og antall deltakere, sier Løken som er med som prosjektleder for Kon-Tri fra Larvik Svømmeklubb.

Skal vokse forsvarlig

I fjor deltok det rundt 250 deltakere. Stafettklassen var desidert mest populær, og ifølge Gjevestad blant det mer populære i landet i fjor.

– Målet i år er 400 deltakere, det har vi rom for å øke til. Målet er også i tråd med triatlon for øvrig og veksten der. Det handler om sikkerhet og gjøre det forsvarlig, sier han.

Løken mener de på litt lengre sikt kan sikte så høyt som et par tusen, men hun understreker at det skal skje ved å legge stein på stein.

Påmeldingen er åpnet

Til årets konkurranse, som blir lørdag 27. juni, har de beregnet et behov for cirka 100–110 frivillige. Det vil da tilsvare en frivillig på fire deltakere hvis det blir fulltegnet.

Påmeldingen er for øvrig åpnet, og skjer via Kon-tris nettsider.

En viktig del av rammen for arrangementet er å sørge for god stemning i Indre havn til publikum. Her foreligger det også konkrete planer.

Det jobbes også med å tiltrekke seg noen deltakere med litt kjendisfaktor. Også i år serverer de treningstips til stevnet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags