Wear skjøt seg bort i ØM

Artikkelen er over 13 år gammel

Han hadde blinket seg ut en medalje i Østlandsmesterskapet i feltskyting, men Hans Kristian Wear fra Styrvoll begikk en elementær feil, og skjøt seg totalt bort.

DEL

Etterpå kunne han ikke gjøre annet enn å smile av hele episoden. For den rutinerte skytteren gjorde en elementær feil under den fire timer lange rundturen i skogen ved Hillestad i Holmestrand kommune.

- Det gikk fryktelig dårlig, lyder hans egen dom.

Etter en dårlig start på de første standplassene, var Wear ukonsentrert. På vei fra en standplass til en annen, bar han geværet på skulderen. Da kom han borti innstillingen, som ble forskjøvet. Dette oppdaget han ikke før etter flere runder med skudd. Da var det for sent å rette opp etter alle missene.

- Jeg fikk problemer med sideskruen. På tre av syv standplasser var ikke siktet inne, forteller Wear, og legger til:

- Jeg burde oppdaget det, men jeg hadde en litt slapp start, og ble litt sløv da jeg ikke var helt på med en gang.

Feilen betegner han som helt elementær. Når skuddene ikke satt, burde han ha sjekket siktet. Det tok det tid før han gjorde.

- Jeg har stilt feil før og også glemt å sjekke siktet før. Jeg har gått igjennom alle de feilene som en kan gjøre, men nå er det så lenge siden at jeg har begynt på nytt med de samme feilene, fleiper han.

Wear oppnådde kun 25 treff av 42 mulige.

Konkurransen gikk sin gang uten Wear i tetsjiktet. Etter at alle lagene (en skytter fra hvert samlag representert) hadde kommet inn, viste det seg at tre skyttere hadde like mange treff. For å kåre en Østlandsmester, måtte det derfor omskyting til. Lars Bugge fra Follo samskytterlag, Terje Grøterud fra Ringerike samskytterlag og Knut Einar Bråten fra Numedalen samskytterlag, hadde alle 38 treff av 42 mulige. Etter omskytingen ble Bråten kåret til årets Østlandsmester.

Wear var den eneste skytteren fra Larvik og Lardal som var representert på Vestfold samskytterlag i Østlandsmesterskapet. ØM er et stevne som henger høyt, og Wear hadde heller ikke medalje fra tidligere mesterskap. Nå satser han på å hevde seg neste år.

Vestfold samskytterlag besto av åtte skyttere, som hadde kvalifisert seg til deltakelsen. Foruten Wear skjøt også Glenn Pettersen, Fredrik Fulsaas, Ole Anton Flugund, Bjørn Egil Hansen, Trond Jakobsen, Svein Kinander og Bjørn Håkedal for Vestfold.

Laget lå godt an til en fjerdeplass da to lag gjensto, men endte til slutt på en 6. plass av totalt 16 lag.

Vestfold samskytterlag sto som arrangør av Østlandsmesterskapet på Hillestad, og løypa de hadde lagt opp holdt høy standard.

Det mener veteranen og frilansjournalisten fra Romerikes Blad, 80 år gamle Kåre Sylte. De siste 35 årene har han fulgt skytemiljøet på nært hold. Feltrunden lørdag var av den vanskelige sorten.

- Løypa var et opplegg for viderekomne, hevder Sylte, som selv tok den over fire timer lange turen i terrenget.

Han viser til at de tre beste oppnådde 38 treff av totalt 42 mulige.

- Vanligvis pleier det å være omskyting på 40-41 treff, påpeker han.

Sylte mener lørdagens feltrunde var helt på høyde med feltrundene som blir arrangert i nordisk mesterskap.

ØM går på rundgang blant de 16 samskytterlagene på Østlandet. Sist gang Vestfold sto som arrangør, for 16 år siden, var det hos Styrvoll skytterlag. Vestfold samskytterlag består av i alt 16 skytterlag. For Larvik og Lardals del inkluderer samskytterlaget Styrvoll, Tjølling, Hedrum, Hvarnes og Larvik skytterlag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags