Spyttet på dørvakt og skjelte ut politifolk. Det kostet ham 11.600 kroner

LØP HERFRA: Politiet så at 26-åringen løp vekk fra James Clark. Han ble dømt for å ha spyttet en dørvakt i ansiktet.

LØP HERFRA: Politiet så at 26-åringen løp vekk fra James Clark. Han ble dømt for å ha spyttet en dørvakt i ansiktet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Da politipatruljen stoppet en mann som hadde spyttet på en dørvakt, tok de personalia og ba ham holde seg borte fra sentrum. Mannen gikk 4–5 meter, før han snudde seg og kom med skjellsord. Det endte med at han ble lagt i bakken og påsatt håndjern.

DEL

(Sandefjords Blad) Det hele skjedde en oktobernatt i 2017. En politipatrulje som patruljerte i sentrum like før stengetid for restaurantene, la merke til at en person løp fra James Clark. Politifolkene oppfattet at han løp bort fra noe.

Kort tid etter kom en dørvakt ut, og opplyste at han var blitt spyttet i ansiktet.

De tre politifolkene satte seg i politibilen, og lette etter løperen – en 26 år gammel mann. Han ble funnet ved en rundkjøring, og politiet stoppet ham der. De oppfattet at 26-åringen virket frustrert, og hadde store humørsvingninger.

Ropte skjellsord

Politifolkene ga mannen pålegg om å forlate Sandefjord sentrum, og han syntes å ha akseptert dette og gikk bort fra politifolkene. Etter 4–5 meter snudde han seg og lirte av seg ord som «fuck off», «nå er dere ferdige» og andre skjellsord.

Så prøvde 26-åringen å løpe fra politiet, men lovens håndhevere har også raske bein. Mannen ble raskt innhentet. Han ble lagt i bakken, og påsatt håndjern.

I Sandefjord tingrett nektet 26-åringen for både å ha spyttet på en dørvakt og skjelt ut politifolk. Han var beruset, og husket ikke hendelsen.

LES OGSÅ: Gjerdet til Trond fløy som pinneved da bilen traff det: – Det smalt noe voldsomt

Tiltalte: – Jeg er ikke en person som spytter

– Jeg kan ikke se for meg at jeg spyttet dørvakten i ansiktet, for jeg er ikke en person som gjør slikt, sa mannen til dommeren.

Han hadde heller ikke noe personlig imot politifolkene.

– Det var generell frustrasjon, og ikke rettet mot politiet, sa 26-åringen.

Retten mente at begge handlingene gikk inn under «forulemper-alternativet», og la i skjerpende retning vekt på at dette skjedde på offentlig sted og i forbindelse med uteliv og alkoholkonsum.

LES OGSÅ: Kristin møtte staten i retten etter sønnens død: – Det har vært tøffe tak

Fikk bot på 9.600 kroner

– Men forholdet kvalifiserer ikke til fengselsstraff, mente retten, og la til at «forholdet i saken ikke gjelder de alvorligste».

Påtalemyndigheten – ved politiadvokat Pernille Nordendal – mente at mannen burde dømmes til en bot på 9.600 kroner. Det var retten helt enig i. I tillegg ble mannen dømt til saksomkostninger på 2.000 kroner.

LES OGSÅ: Kriminaliteten går ned, men politiet tror ikke folk har blitt mer lovlydige 

Artikkeltags