Denne helgen konkurrerer hele 334 tropper mot hverandre i Stavernshallen. Målet var å bli blant topp 15 for å kvalifisere seg til NM i troppsgymnastikk i nasjonale klasser for junior i slutten av mars.

Stag stilte med lag i alle klasser ni klasser og kvalifiserte seg i samtlige av klassene.

Lovende for damene

Først var det jentene som skulle ut i ilden, og hjemmelaget stilte med to tropper i hver sin pulje. Det ble konkurrert i frittstående, tumbling og trampett.

- Vi syntes det gikk ganske bra, selv om vi var litt nervøse i starten. Det er veldig spennende når man konkurrerer, men turn er krevende for mentaliteten også, ikke bare for den fysiske kroppen. Man må kunne konsentrere seg om det man skal gjennomføre uten å bli distrahert, forteller Emilie Bjerkeng Røed (15), Synne Hage (15) og Frida Juel Halvorsen (16) i pausen.

Aller best gikk det på jentenes frittstående der Stag endte på en solid tredjeplass.

 

Sparte på kruttet

Senere, utover kvelden, var det guttas tur til å overbevise dommerne.

- Vi synes dagen har gått bra. Målet vårt var bare å bli blant de 15 beste, helst i hver klasse også. Vi ligger bra an så langt, og tenker at det er bedre å kjøre kontrollert og sikre seg til NM og ikke brenne opp alt kruttet med en gang, sa trener Stian Tvetene underveis i konkurransen.

Stor deltagelse

Til tross for en ekstremt stor deltakelse på hele 334 tropper, har organiseringen av NM kvaliken i Stavernshallen gått overraskende bra. Det forteller leder Gunnar Risa.

- De første begynte å konkurrere klokken åtte og de siste er ferdige klokken ni på kvelden. Det er nesten for mange deltakere, men vi er heldige som har en god del frivillige som hjelper til med arrangementet, sier han.

Han gleder seg over at Stag har muligheten til å arrangere slike store arrangementer, og ser svært positivt på at klubben, den nye hallen og alle foreningens unge turn-deltakerne får litt ekstra oppmerksomhet.

LES OGSÅ: Hundrevis av barn og voksne - enesteående skiglede