Gå til sidens hovedinnhold

Start helga med en fersk podkast fra Larvik: – Jeg har en i fengselet nå, han vil for Guds skyld ikke ut på prøveløslatelse

Larvik fengsel – eller Søndre Vestfold fengsel, Larvik avdeling, som det formelt heter – ligger godt synlig plassert på Herregårdssletta. Noe nært forhold til institusjonen er det nok likevel de færreste av oss som har.

DU KAN HØRE PODKASTEN VED Å TRYKKE PÅ DENNE LENKA.

Men fengselsbetjent Frode Svendsen er opptatt av at fengselet er en del av byen.

– Vi jobber for å være en del av lokalsamfunnet. Da Larvik Håndballklubb var på topp hadde vi med innsatte til det som nå heter Jotron Arena og drev med dugnad for LHK. Vi rigga tribuner og sånne ting.

Man kan kanskje tenke seg at de som sitter i fengsel vil benytte slike anledninger til å rømme. Slik er det ikke. Noen vil faktisk ikke ut.

– Jeg har en i fengselet nå, han vil for Guds skyld ikke ut på prøveløslatelse. Det forteller litt om hva slags liv noen lever på utsida. Noen har det faktisk bedre i fengsel.

Hele samtalen kan du høre i denne episoden av Larvikspodden: Forbrytelse og Straff: Larvik Fengsel. Programleder er Kjetil Vold. Produsen Virvel AS.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.