Det opplyser kjeden selv i en pressemelding.

– Vi synes det er viktig at stasjonen har mye god kvalitetsmat og maten fungerer jo like fint ved stengetid, forteller Vivian Sydow Raastad, som sammen med Roger Raastad driver Circle K på Torstrand og på Hovland.

– Det kastes for mye mat. Derfor tenker vi at dette er et veldig bra initiativ.

Stasjonen på Torstrand var i november 2017 først ute i Vestfold med å tenke annerledes rundt overskuddsmat.

– Vi er glade for at vi kan tilby kunder mat til en hyggelig pris, sier Raastad.

– Dessuten ser vi at tilbudet bare blir mer og mer populært.

Vinn-vinn

Rent konkret kjøper kunder en forundringspose med litt varierende innhold. Ofte er det snakk om ferdigsmurte bagetter og søtbakst, som normalt selges for rundt 120 kroner, men kjøpes for 39.

– Vi oppnår en vinn-vinn-situasjon der kundene får rimelig og god mat, stasjonene slipper å kaste produkter, mens klimaet og miljøet spares for unødige utslipp, sier Mari Singstad som leder Too Good To Go-satsingen i Circle K Norge.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling de siste fem årene, og vi redder stadig mer mat. I løpet av januar vil vi passere en halv million reddede måltider. Kundene våre skal få mye skryt for å støtte opp så helhjertet om dette initiativet.

Her i Vestfold har 15 stasjoner reddet 47 000 måltider på fem år, opplyser Circle K. Det er Johan Ingemarsson, daglig leder i Too Good To Go Norge, godt fornøyd med.

– Circle K Norge var en av de første landsdekkende aktørene som inngikk et samarbeid med oss for å redusere matsvinn, sier han.

– At så mye mat har blitt reddet ved stasjonene til Circle K er en god nyhet for alle parter. Å ta vare på maten er bra både for miljøet og for lommeboka.

LES OGSÅ: Slik kan du spise godt OG spare store penger: Fem enkle grep gir mange tusen kroner ekstra på konto