(NTB/ØP) – Per Arne sovnet inn på sykehuset i natt etter kort tids kreftsykdom. Han ble 61 år gammel, sier Syrstad til kanalen.

– Han var en særdeles omgjengelig og jovial person, som hadde respekt for den fagligheten som ligger i vårt statsforvalterembete, sier Syrstad til NRK.

Olsen hadde bakgrunn som politiker, og var blant annet 2. nestleder i Fremskrittspartiet, ordfører i Tønsberg fra 2003 til 2009, og stortingsrepresentant i perioden 2009–2013, ifølge Wikipedia.

Fra august 2016 var han fylkesmann i Vestfold, før han fikk den samme rollen – som etter hvert skiftet navn til statsforvalter – i det nye storfylket i 2019.

– Per har imponert oss alle gjennom viljen til å stå på til tross for helseutfordringer. Han la ikke skjul på at han var hjertetransplantert, men hadde en uslitelig og unik vilje til å aldri gi seg, sier Syrstad til NRK.

Stortingsrepresentant Morten Stordalen (Frp) hadde akkurat fått vite den triste nyheten om Per Arne Olsens bortgang da Tønsbergs Blad ringte ham fredag formiddag. Det var en tydelig preget Stordalen som i starten hadde problemer med å snakke i telefonen.

– Det er ufattelig trist. En tung dag, sier han til TB.

Stordalen forteller levende og varmt om en person som har betydd utrolig mye for ham.

– Han sa at han var min selvoppnevnte mentor. Han lo litt av det, da. Det var jo en typisk Per Arne-kommentar. Han var en god støttespiller. Det var aldri nei å få, sier en gråtkvalt Stordalen til Tønsberg-avisa.