Stavern folkehøyskole er klare for sin årlige aksjonsuke, og 21. og 22. april gjør elevene forefallende utearbeid som raking, maling, vasking og lignende.

I år skal pengene gå til funksjonshemmede barn i Ecuador og Vietnam, slik at de får mulighet til å gå på skole.

– Inkluderende utdanning er tema for aksjonsuka. Derfor har vi også valgt å bruke aksjonsuka vår til å samle inn midler til inkluderende utdanning, altså prosjekter som jobber for at funksjonshemmede barn også skal få mulighet til skolegang. Det er også et av FNs bærekraftsmål,. Dessuten linker vi dette også opp mot en tilrettelagt linje for elever med spesielle behov, som er nytt på skolen dette skoleåret, forteller Kristin Opsahl Alvarez ved skolen.

Skolen opplever at pågangen fra folk som ønsker oppdrag ikke har vært like stor i år som tidligere år, og de tror det skyldes at mange kvier seg av koronahensyn.

Derfor tar vi kun på oss oppdrag utendørs i år, så denne gangen blir det litt annerledes. Vi ivaretar selvsagt alle smittevernhensyn. Elevene har på seg munnbind og alt skjer ute, sier Kristin Opsahl Alvarez.

Dersom du ønsker hjelp til arbeid fra Fredtunelever, kan du ta kontakt på telefon 479 70 910 eller mail koa@stavernfhs.no

– Arbeid som medfører risiko kan ikke utføres, for eksempel arbeid i høyde eller med maskiner. Minstepris per elev per time er 100 kroner. Gi gjerne mer, det går til en god sak! Det betyr veldig mye for oss å få oppslutning lokalt, avslutter hun.