Veteranene ut på veien

- Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer med de fra 2 til 4 hjul, dvs. over 30 år gamle og med registreringsskilt, forteller Armand Fjeld, leder i Larvik og Sandefjord Veteranvognklubb.

- Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer med de fra 2 til 4 hjul, dvs. over 30 år gamle og med registreringsskilt, forteller Armand Fjeld, leder i Larvik og Sandefjord Veteranvognklubb. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Larvik og Sandefjord Veteranvognklubb har arrangert Gladløpet 27 ganger. Lørdag ruller igjen de over 30 år gamle to- og firehjulingene ut fra Fredriksvern Verft .

DEL

Opprinnelsen var Greveløpet som fikk navn etter Jarlsberg og Laurvig Grevskap som ble kjørt i Søndre Vestfold. Så fikk vi Glade Dager og med det også muligheten av å benytte Fredriksvern Verft og dermed også navneskifte til Gladløpet.

Les om veteranvognhobby i Larvik A-Å

Løpet starter på formiddagen ut fra Kongeporten og kjøres i to motgående løyper slik at deltakerne får anledning til å se hverandre. Ved Circle K-stasjonen (gamle Statoil) blir ekvipasjene delt i Rød og Blå løype.

Grevlingløpet Sandefjord til Hedrum Bygdetun
Laila og Armand Fjeld
21.08.05
 *** Local Caption *** Amazoooon: Den kjente og kjære Volvo Amazonen hadde sin naturlige plass i Grevlingkøpet. Laila og Armand Fjeld i Larvik og Sandefjord Veteranvognklubbfra in viterer i gjen til Gladløpet, med start på Fredriksvern Verft. Her fotografert sammen med kona Laila i deres Volvo Amazon.

Grevlingløpet Sandefjord til Hedrum Bygdetun Laila og Armand Fjeld 21.08.05 *** Local Caption *** Amazoooon: Den kjente og kjære Volvo Amazonen hadde sin naturlige plass i Grevlingkøpet. Laila og Armand Fjeld i Larvik og Sandefjord Veteranvognklubbfra in viterer i gjen til Gladløpet, med start på Fredriksvern Verft. Her fotografert sammen med kona Laila i deres Volvo Amazon. Foto:

– Blå løype går langs leieren og inn til Kysthospitalet hvor det vil være en post med oppgaver som må svares på /utføres før en kjører ut på RV 301 og videre ut mot Hummerbakkene hvor det er post igjen på Larvik Løk. Derfra ledes de videre mot Søndersrød og inn til Berg skole for enda en post. Videre går ferden nedom Helgeroa og opp på hovedveien (RV 302) igjen mot Gui. Så på grusveien og videre til Manvik gård hvor det er post igjen. Derfra via Hvatum mot Tanum Gjennbruk hvor det også er post. Så mot Jordet skole for nest siste post, forteller Armand Fjeld, leder for Gladløp-komiteen.

Se video fra Gladløpet 2015

Siste post på Blå løype er ved Stavern Bo- og Rehabilitering. Siste strekning er inn til Stavern sentrum og målgang ved Hovedporten for Justisdepartementets Øvingsavdeling. Da har en kjørt i overkant av 34 km.

Rød løype går motsatt vei, og ledes til høyre ved Circle K og opp langs Pumpeparken forbi «Stabru» til første post ved Brunla ungdomsskole.

– Løpet er åpent for alle veterankjøretøyer med de fra to til fire hjul, det vil si over 30 år gamle og med registreringsskilt. Kjøretøyer med prøveskilt må dessverre avvises på grunn av bestemmelser fra LMK (Landsforeningen for Motorhistoriske Kjøretøyer), sier Fjeld.

Artikkeltags