Inviterer barn og familier til seiltur med spesielt fokus

SEILTUR: Stine Sofies Stiftelse inviterer barn og deres omsorgspersoner med på en seiltur med fokus på vold og overgrep mot barn. Skonnerten "Solrik" er en av båtene man kan få være med på.

SEILTUR: Stine Sofies Stiftelse inviterer barn og deres omsorgspersoner med på en seiltur med fokus på vold og overgrep mot barn. Skonnerten "Solrik" er en av båtene man kan få være med på. Foto:

Stine Sofies Stiftelse arrangerer båtturer langs kysten mellom Grimstad og Oslo. Lokale barnefamilier er invitert til å bli med.

DEL

«På tokt for en god barndom» er en ro- og seiltur arrangert av Stine Sofies Stiftelse. Et trettitalls mennesker er med å ro helt fra Grimstad til Oslo. Med seg på veien har de skonnertene Solrik og Fryd. Langs hele veien er det en spesiell sak som holdes i fokus: vold og overgrep mot barn.

– Den 19. mai starter turen fra Grimstad, på dagen 19 år siden drapene i Baneheia, sier Harald Dean, rådgiver i Stine Sofies Stiftelse.

På sin ferd mot Oslo stopper båtene innom 16 havner. Deriblant Helgeroa og Stavern, henholdsvis 25. og 26. mai. Begge dager har barn med følge muligheten til å bli med på en halvannen times seiltur.

– Begge steder ønsker vi å invitere barn i aldersgruppen 4–10 år og deres omsorgspersoner som bor i nærheten om bord på skonnertene for å lære om vold og overgrep.

Førstemann til mølla

Tilbudet er helt gratis, og eventuelle besteforeldre og søsken er velkommen. Dette er en åpen invitasjon til en hyggelig seiltur der det også er opplegg rundt tematikken vold og overgrep mot barn.

– Om bord på skonnertene blir det samtaler med barna, hvor vi også benytter et aktivitetshefte som danner et godt utgangspunkt for videre arbeid i hjemmet, informerer Dean.

I tillegg blir det blant annet sang for å gjøre dette til en fin opplevelse for barna. Opplegget er likt det stiftelsen til vanlig reiser rundt i landet med, når de besøker barnehager og skoler.

Fra hver havn har de kapasitet til å ta med seg 60 personer. Her er det førstemann til mølla som gjelder! Husk å ta med redningsvester, både til vokse og barn. Avgang fra havna er kl. 09.00, med oppmøte 08.25.

Påmelding skjer til harald@stinesofiesstiftelse.no. Hit kan også spørsmål rettes.

TIDSPLAN (lørdag 25. mai i Helgeroa havn, søndag 26. mai i Stavern gjestehavn):

08:30 Barna/familiene ankommer skonnertene. Gjennomgang av sikkerhet og på med redningsvester.

09:00 Skonnertene og robåtene legger ut fra havna.

09:15 Pedagogisk opplegg: samtale, aktivitetshefte og sang.

10:30 Skonnertene legger til havn, barna går i land og vi seiler videre til neste havn.

LES OGSÅ: Høyt & Lavt åpner sesongen med nytt tilbud til de yngste


Artikkeltags