Kjenner du disse forfrosne vennene?

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vi i Østlands-Posten etterlyser ikke så mange ting eller eierne deres når noe blir funnet. Selv ØP-nissen sluttet med det etter å ha fått seg en lærepenge i 1999. Men denne gang ble vi litt varme om hjerterota, kanskje fordi det handler barn.

Det er Alf Lincoln i Stavern som har sendt oss et bilde han har tatt på en av sine lufteturer med hunden.

– Hver dag har hunden min Agusta og jeg runden rundt på Risøya og Nordstranda. Der har disse to forfrosne sjelene sittet siden i sommer. Nå er det krise, de savner eieren sin, sikkert etter en badetur sist sommer. Er så fine og de sitter sammen nederst ved ei furu, forteller Lincoln.

Herved er etterlysningen etter eieren sendt ut, de som oppdager at de savner tingene, kan ta kontakt med Østlands-Posten, så forbilder vi kontakt med finner'n.

Men lurer du på hva som skjedde med ØP-nissen og kosedyr?

En desemberdag i 1999 kom det en hyggelig familie innom med en mager og møkkete utgave av Ole Brumm. Den fikk kost og losji i jakten på sine eiere, og ØP-nissen er jo litt bløthjertet før jul, og mente at det var en fin oppgave å finne eierne til bamsen. Det ble gjort gjennom en etterlysning i spaltene – og endte med at alle fikk seg en god latter, kanskje med unntak av ØP-nissen.

– og jeg, brum-brum, mente bamseutgaven anno 1999.

– Her skal «Per-Arne» få sin nye plass, forklarte Harald Eikenes og Olav Oppedal, som kjørte renovasjonsbil i Stavern, og hadde Ole Brumm som maskot i grillen. Nå fikk den i stedet hedersplass på taket.

– Vi finner alt mulig rart, og det er ikke alt som er gammelt heller. Men vi tar vare på en del, og Ole Brumm var en veldig fin maskot, fortalte Oppedal som kunne avsløre at bamsens navn var Per-Arne.

Så da gjenstår det å se om du kan hjelpe de to forfrosne favorittlekene til et barn i kommunen eller til noen som har vært på besøk i sommerferien.

FRA BILDEARKIVET: Ole Brum kom på døra til ØP på Borgejordet i 1999, levert av en snill familie som ønsket å glede noen barn som hadde mistet bamsen. (Foto: Morten Rakke)

FRA BILDEARKIVET: Ole Brum kom på døra til ØP på Borgejordet i 1999, levert av en snill familie som ønsket å glede noen barn som hadde mistet bamsen. (Foto: Morten Rakke)

Artikkeltags