«Dette bærer man med stolthet!»

Stor vekst: Mathilde Ellingsen (foran), Martine Kristoffersen, Jannicke Matre Nygård og Jøran Skjæveland er alle veldig engasjerte i "Fuck Cancer"-prosjektet, og gleder seg til å se mange ta turen til deres neset workshop i Stavern.

Stor vekst: Mathilde Ellingsen (foran), Martine Kristoffersen, Jannicke Matre Nygård og Jøran Skjæveland er alle veldig engasjerte i "Fuck Cancer"-prosjektet, og gleder seg til å se mange ta turen til deres neset workshop i Stavern. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mathilde har, helt siden hun ble rammet av kreft, engasjert seg stort i Kreftforeningens saker. Hun var den første til å få i stand workshops utenfor Oslo.

DEL

– Jeg har vært veldig åpen om kreftsykdommen min, og det er virkelig min kampsak. Å kunne bidra til at noe skjer litt andre steder i landet også, er fint, smiler Mathilde Ellingsen.

Hun ville gjerne hjelpe til med workshops for Kreftforeningen. De populære «Fuck Cancer»-perlearmbåndene måtte hun dra til Oslo for å perle.

– Det ble etter hvert litt langt å dra til Oslo for å sitte i noen timer å perle. Så jeg tok kontakt med dem som styrer dette i Ung Kreft, og ordnet slik at jeg kunne ta med meg den fine aktiviteten til Stavern, fortsetter hun.

Trenden med disse armbåndene vokste seg stor, og stadig flere fikk øynene opp for dem.

– Jeg tenkte at ved å ta med den typen workshop til Stavern kunne folk i distriktet her lettere hjelpe til, samtidig som de bidrar for Kreftforeningen, sier Mathilde.

Mye midler: Det er Ung Kreft og Kreftforeningen som skaffer midlene som trengs til workshoppene. Ved første levering fikk Mathilde 12 kilo med perler. - Det var litt av en treningsøkt å få pakka inn i bilen, ler hun.

Mye midler: Det er Ung Kreft og Kreftforeningen som skaffer midlene som trengs til workshoppene. Ved første levering fikk Mathilde 12 kilo med perler. - Det var litt av en treningsøkt å få pakka inn i bilen, ler hun. Foto:

LES OGSÅ: Nå kan hun se fram til første skoledag

Enorm etterspørsel

Mathilde og crewet hennes har hatt flere perle-workshops tidligere i år. Den første hadde de i desember i fjor, da hadde de rekordmange besøkende.

– Vi var de første som tok med oss denne tradisjonen utenfor Oslo. Nå har mange flere byer hivd seg på trenden. Armbåndene er en fin ting, og man bærer dem med stolthet, forklarer hun.

Den neste workshopen skal holdes søndag 20. august fra klokken 12.00 til 15.00 hos Fredriksvern Sanitetsforening. Der håper hun å se mange engasjerte.

– Etterspørselen er så enorm! Når folk kommer på disse arrangementene får de med seg ett armbånd, og de lager flere som går rett til Kreftforeningen. Det beste er at det passer for absolutt alle, uansett alder eller hvor lang tid man bruker på å perle, ler Mathilde.

Med stolthet: Kreft har lenge vært kampsaken til Mathilde, og hun har holdt på med armbåndene helt siden hun fikk sin siste kur med cellegift.- Disse armbåndene bæres med stolthet, og det vet jeg at jeg ikke er alene om å tenke, sier hun.

Med stolthet: Kreft har lenge vært kampsaken til Mathilde, og hun har holdt på med armbåndene helt siden hun fikk sin siste kur med cellegift.- Disse armbåndene bæres med stolthet, og det vet jeg at jeg ikke er alene om å tenke, sier hun. Foto:

LES OGSÅ: «Project Fuck Cancer» til Onsdagsmarkedet i Stavern

Lage armbånd = donere penger

På verandaen sin sitter hun sammen med samboer Jøran Skjæveland og venninnene Martine Kristoffersen og Jannicke Matre Nygård. Alle med stort engasjement for «Fuck Cancer»-saken.

– Det er en veldig enkel og fin måte å bidra på. Armbåndene koster 100 kroner stykket, og vi sender dem direkte til Kreftforeningen for salg. Man kan på en måte si at dersom man lager ti perlearmbånd, har man bidratt med 1000 kroner, smiler Mathilde.

De legger vekt på at det skal være en hyggelig ettermiddag, hvor man ikke skal anstrenge seg for noe.

Sosialt: Treffene på Sanitetsforeningen blir supersosiale og koselige, det lover Mathilde. Hunden Felix viste seg også å være engasjert i arbeidet.

Sosialt: Treffene på Sanitetsforeningen blir supersosiale og koselige, det lover Mathilde. Hunden Felix viste seg også å være engasjert i arbeidet. Foto:

– Om man lager fem eller 30 perlearmbånd skal ikke det spille noen rolle. Det skal bare være en koselig og supersosial setting for alle som kommer, forteller venninne Martine.

– Og vi har sett på de tidligere workshopene at folk har det ålreit sammen. Alle blir liksom så engasjerte, det er deilig å se på, legger Ellingsen til.

De gleder seg veldig til å starte opp igjen med perle-prosjektet etter sommeren, og håper på å kunne arrangere det månedlig fremover.

– Det er jo obligatorisk å takke de gode kreftene som har vært i sving. Både næringslivet i Stavern, som sørger for at man får noe å bite i, og crewet som har så mange gode ildsjeler som hjelper masse. Så er vi heldige å ha en sanitetsforening som har tatt dette prosjektet under vingene. Vi gleder oss! avslutter en blid Mathilde.

Artikkeltags