Vinterinspirasjon fra sommerbyen

Spiller på lag: Arrangementet var et samarbeid med Fredriksvern sanitetsforening, Stavern by og Hotel Wassilioff. Det skulle være en hyllest til butikkene i Stavern, og vise frem noe av det bete byen har å by på.

Spiller på lag: Arrangementet var et samarbeid med Fredriksvern sanitetsforening, Stavern by og Hotel Wassilioff. Det skulle være en hyllest til butikkene i Stavern, og vise frem noe av det bete byen har å by på. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredriksvern sanitetsforening inviterte til mannekengoppvisning onsdag kveld for å vise frem noe av det beste Stavern har å by på, selv i vinterkulde.

DEL

- Selv om Stavern er den ultimate sommerbyen, har vi mye flott på denne tiden av året. Vi skal inspirere menneskene med flotte antrekk i kveld, forklarer leder i Fredriksvern Sanitetsforening, Inger Kristine Grønvold.

Det skjedde for første gang i fjor at sanitetsforeningen hadde mannekengoppvisning på Hotel Wassilioff, for både å hylle butikkene og hjelpe gode formål. Det ble stor suksess og fullsatt sal.

- Det var så klart hovedgrunnen til at vi ønsket å gjenta det i år også, fortsetter hun.

Vil gjøre det fast
Smilende ledere: Inger Kristine Grønvold (t.v.) og Trine Lise Gran fra Fredriksvern sanitetsforening var svært fornøyde etter moteshowet. Nå ønsker de å gjøre det til et årlig arrangement. - Det blir så utrolig godt tatt imot av gjestene, forteller de to.

Smilende ledere: Inger Kristine Grønvold (t.v.) og Trine Lise Gran fra Fredriksvern sanitetsforening var svært fornøyde etter moteshowet. Nå ønsker de å gjøre det til et årlig arrangement. - Det blir så utrolig godt tatt imot av gjestene, forteller de to. Foto:

Fredriksvern sanitetsforening er midt i et generasjonsskifte, og nestleder Trine Lise Gran mener de har gjort godt av litt nytenkning.

- Vi hjelper og støtter kvinner og barn som trenger hjelp enten det skulle være vold eller flukt, på lik linje med alle andre sanitetsforeninger i Norge. Vi har sunne kjerneverdier, og har fått rom for nytenkning med generasjonsskiftet, sier hun.

Vinterinpirert: Det var vinter og kulde som sto i fokus under oppvisningen onsdag kveld. Nora Marianne Sveen var blant dem som viste frem klær fra Stua interiør.

Vinterinpirert: Det var vinter og kulde som sto i fokus under oppvisningen onsdag kveld. Nora Marianne Sveen var blant dem som viste frem klær fra Stua interiør. Foto:

- Vi selger ikke bare fastelavnsris og maiblomster, ler Inger Kristine. Vi gjør hyggelige ting med litt fart og sprett i, så har vi mye fokus på samhold og nettverksbygging.  

 Mannekengoppvisningen er et samarbeid med næringen i Stavern.

- Det ligger mye arbeid bak dette, men det er fint å kunne spille på lag med butikkene vi har her i Stavern. Så er jo samarbeidet med Hotel Wassilioff fantastisk, disse lokalene er ikke til å klage på, forteller Trine Lise.

- Vi ser hvor godt arrangementet blir tatt imot av gjestene, da får man lyst til å gjenta det. Vi vil prøve å gjøre dette til en fast tradisjon, sier Grønvold.

LES OGSÅ: 4.600 gjestedøgn, i havnene i Stavern, Helgeroa og Nevlunghavn

Klesinspirasjon i vintermørke
Varierte antrekk: Det gikk i mye forskjellig da salen på Hotel Wassilioff var scenen for oppvisningen. Både sportsklær og julekjoler, antrekk for barn og eldre.

Varierte antrekk: Det gikk i mye forskjellig da salen på Hotel Wassilioff var scenen for oppvisningen. Både sportsklær og julekjoler, antrekk for barn og eldre. Foto:

Totalt fem butikker i Stavern var representert: Råsa, Superkid, Stua interiør, Jannes og Sport1. Over 20 modeller sto klare før start.

- Vi har hatt vinter og kulde i bakhodet når klærne skulle plukkes ut. Antrekkene skal inspirere gjestene, og så klart fremme butikkene, forteller Trine Lise.

Tilbakemeldingene de får er positive, og i tillegg til mannekeng fikk gjestene servert mat, vært med på åresalg og Østre Vestrum ukulelelag tok turen for å varme opp salen.

- Jeg synes vi har fått til mye bra, det er mange krefter som drar lasset sammen. Vi er en positiv gjeng, smiler Inger Kristine.

Modellene var også fornøyde med arrangementet, både de store og de små.

Blide etter oppvisning: Modellene Olivia Rye Kristensen (t.v.) Hege Skuggedal og Alvilde Nordheim synes det var fint å kunne vise frem noe av Staverns beste på catwalken onsdag kveld.

Blide etter oppvisning: Modellene Olivia Rye Kristensen (t.v.) Hege Skuggedal og Alvilde Nordheim synes det var fint å kunne vise frem noe av Staverns beste på catwalken onsdag kveld. Foto:

- Stavern har vokst til et levende lite sentrum, og det veldig hyggelig å få delta på noe som dette. Vi får vist frem mye av det beste de kan by på over et veldig bredt spekter, forteller Hege Skuggedal som gikk mannekeng for Råsa.

Jentene Olivia Rye Kristensen (9) og Alvilde Nordheim (8) synes det beste var å vise frem klærne fra Superkid til alle publikummerne.

- Det er veldig gøy når så mange ser på oss, sier Olivia.

- Også får vi gå i så fine klær! Jeg kunne gjerne vært mannekeng igjen neste år også, legger Alvilde til.

Inger Kristine og Trine Lise kan se tilbake på kvelden og smile. De håper på å kunne ønske velkommen igjen neste år.

Artikkeltags