Gå til sidens hovedinnhold

Vinterinspirasjon fra sommerbyen

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredriksvern sanitetsforening inviterte til mannekengoppvisning onsdag kveld for å vise frem noe av det beste Stavern har å by på, selv i vinterkulde.

- Selv om Stavern er den ultimate sommerbyen, har vi mye flott på denne tiden av året. Vi skal inspirere menneskene med flotte antrekk i kveld, forklarer leder i Fredriksvern Sanitetsforening, Inger Kristine Grønvold.

Det skjedde for første gang i fjor at sanitetsforeningen hadde mannekengoppvisning på Hotel Wassilioff, for både å hylle butikkene og hjelpe gode formål. Det ble stor suksess og fullsatt sal.

- Det var så klart hovedgrunnen til at vi ønsket å gjenta det i år også, fortsetter hun.

Vil gjøre det fast

Fredriksvern sanitetsforening er midt i et generasjonsskifte, og nestleder Trine Lise Gran mener de har gjort godt av litt nytenkning.

- Vi hjelper og støtter kvinner og barn som trenger hjelp enten det skulle være vold eller flukt, på lik linje med alle andre sanitetsforeninger i Norge. Vi har sunne kjerneverdier, og har fått rom for nytenkning med generasjonsskiftet, sier hun.

- Vi selger ikke bare fastelavnsris og maiblomster, ler Inger Kristine. Vi gjør hyggelige ting med litt fart og sprett i, så har vi mye fokus på samhold og nettverksbygging.  

 Mannekengoppvisningen er et samarbeid med næringen i Stavern.

- Det ligger mye arbeid bak dette, men det er fint å kunne spille på lag med butikkene vi har her i Stavern. Så er jo samarbeidet med Hotel Wassilioff fantastisk, disse lokalene er ikke til å klage på, forteller Trine Lise.

- Vi ser hvor godt arrangementet blir tatt imot av gjestene, da får man lyst til å gjenta det. Vi vil prøve å gjøre dette til en fast tradisjon, sier Grønvold.

LES OGSÅ: 4.600 gjestedøgn, i havnene i Stavern, Helgeroa og Nevlunghavn

Bildeserie

Her er bildene fra moteshowet på Wassilioff

 

Klesinspirasjon i vintermørke

Totalt fem butikker i Stavern var representert: Råsa, Superkid, Stua interiør, Jannes og Sport1. Over 20 modeller sto klare før start.

- Vi har hatt vinter og kulde i bakhodet når klærne skulle plukkes ut. Antrekkene skal inspirere gjestene, og så klart fremme butikkene, forteller Trine Lise.

Tilbakemeldingene de får er positive, og i tillegg til mannekeng fikk gjestene servert mat, vært med på åresalg og Østre Vestrum ukulelelag tok turen for å varme opp salen.

- Jeg synes vi har fått til mye bra, det er mange krefter som drar lasset sammen. Vi er en positiv gjeng, smiler Inger Kristine.

Modellene var også fornøyde med arrangementet, både de store og de små.

- Stavern har vokst til et levende lite sentrum, og det veldig hyggelig å få delta på noe som dette. Vi får vist frem mye av det beste de kan by på over et veldig bredt spekter, forteller Hege Skuggedal som gikk mannekeng for Råsa.

Jentene Olivia Rye Kristensen (9) og Alvilde Nordheim (8) synes det beste var å vise frem klærne fra Superkid til alle publikummerne.

- Det er veldig gøy når så mange ser på oss, sier Olivia.

- Også får vi gå i så fine klær! Jeg kunne gjerne vært mannekeng igjen neste år også, legger Alvilde til.

Inger Kristine og Trine Lise kan se tilbake på kvelden og smile. De håper på å kunne ønske velkommen igjen neste år.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.