Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter Glade dager

Felles front for å lokke turister til Stavern

Artikkelen er over 6 år gammel

Pikkolo, iskrem, bysykler og begeistret samarbeid, skal gjøre Stavern til en turistvinner, også i år. Og i ettermiddag starter Glade dager!

– I fjor var det nærmere 100.000 besøkende innom oss her på Fredriksvern Verft i løpet av sommersesongen, så det er klart det er viktig med et best mulig tilbud til alle som kommer.

Det forteller festningsforvalter Trond Bergan. Han er strålende fornøyd med at både Glade dagers billettkontor, turistkontor og nyåpnet iskiosk, er samlokalisert rett innenfor porten på Verftet.

– I år har vi fått med oss Hotell Wassilioff som åpner isbar her for første gang. Det er jeg helt sikker på at kommer til å bli et kjempefint supplement til den kafeen som allerede finnes her. Dessuten er jo hotellet og Verftet to historiske viktige brikker i Stavern, som alltid har hatt et nært samarbeid.

Morten Christensen fikk forespørsel om å åpne isbar, for ei uke siden.

– Det har vært litt hektisk, men jeg er utrolig fornøyd med resultatet. Vi skal også ha en pikkolo som går rundt og selger is til folk som er på besøk. Jeg har kjempetro på dette konseptet.

Positiv er også Trine Lise Gran som er vertskap på Fredriksvern Verft.

– Vi skal ha mange spennende arrangementer utover sommeren. Blant annet Vamp konsert bak i hagen her.

Eva Idland i Larvik kommune åpnet turistkontoret i Stavern i går, og er klar for besøk.

– Selv om folk bruker nett og mobil, ser vi hvor utrolig viktig det er med et turistkontor folk kan besøke. I tillegg til kontoret vårt her, åpner vi et til i Bølgen nå til uka.

Se bildeserie fra åpningen for ett år siden

Er i rute

Lørdag åpner også Glade dager og starter sommeren for alvor.

– Vi er i rute, lover Terje Henning.

– Nytt i år er blant annet bysyklene som vi kommer til å plasseres ut rundt i byen. Disse kan besøkende benytte som de vil, men vi håper jo at folk passer på dem og setter syklene tilbake på plass etter bruk.

Kommentarer til denne saken