Ingen redningsskøyte i Stavern i påsken

Kommer før 1. mai: Redningsskøyta Stormbull skal til Stavern igjen sommer. Men først har den noen uker igjen på Røst i Lofoten.

Kommer før 1. mai: Redningsskøyta Stormbull skal til Stavern igjen sommer. Men først har den noen uker igjen på Røst i Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Påsken tilbringer R/S Stormbull blant fiskeskøyter på Røst i Lofoten.

DEL

– Vi har vært her siden tidlig i februar. Når vi setter kursen for Stavern igjen vet vi ennå ikke, sier skipsfører på Redningsselskapets skøyte, Andreas Johansen.

Ofte båtpåske

Seniorrådgiver i Redningsselskapet, Eigil Andersen, sier til Østlands-Posten at påsken ofte er en båthøytid også, men at man ikke regner med så mange båter i år fordi påsken kommer så tidlig.

– Derfor venter vi med å ta Stormbull nedover en stund ennå. Men vi regner med at den skal være på plass senest 1. mai, sier han.

God beredskap i området fra Stavern vil det ifølge seniorrådgiveren likevel være.

– Vi har jo skøyter i både Moss, Arendal og i Skjærhalden på Hvaler, og i tillegg har vi skøyter med frivillig bemanning våde i Tønsberg og i Horten.

– Dermed vil beredskapen være god, selv om det altså ikke blir liggende redningsskøyte fast til kai i Stavern, sier Johansen.

Gleder seg til Stavern

Andreas Johansen er opprinnelig fra Mosjøen i Nordland fylke. Han har allerede tre sesonger bak seg på R/S Stormbull i Stavern, og gleder seg til å komme nedover igjen.

– Vi er i grunn heldige som kan jobbe i to miljøer som vi gjør. Sommeren i Stavern er fantastisk med masse liv, og så får vi variasjon med å være i fiskermiljøet i Lofoten.

– Her er det vinterfiske etter torsk nå, og det kommer sjarker fra hele landet for å delta. Dermed er det god bruk for oss også, sier Johansen.

Skipsføreren sier imidlertid at det nå er relativt stille for bemanningen på redningsskøyta.

– Det har vært litt lite fisk her inne, men vi har likevel hatt nok å gjøre med sleping og dykking ved sjarker som har fått tau i propellen, sier Andreas Johansen til slutt.

Gleder seg: Skipsfører Andreas Johansen er nå på Røst, og gleder seg til å ta turen til Stavern igjen utpå våren.

Gleder seg: Skipsfører Andreas Johansen er nå på Røst, og gleder seg til å ta turen til Stavern igjen utpå våren. Foto:

Artikkeltags