Samtidig som ungdommen befinner seg oppe ved den lokale golfarenaen, står over 1000 mennesker i mer voksen alder og jubler nede ved Fredriksvern Verft. En litt mer intim konsert med utsikt over noen av Staverns mest kjente landemerker.

Les mer: The Dire Straits Experience med klassikerne alle kjenner

Første gang i Norge

Her finner man altså årets første omgang av denne sommerens Stavern Live. Kvelden startet med Frode Alnæs Trio, og to timer senere går bandet Dire Straits Experience opp på scenen. Bandet består av de to opprinnelige bandmedlemmene Chris White og Chris Whitten, samt Terence Rais, Tim Walters, Simon Carter, Danny Schogger og Paul Geary. For første gang besøker de Norge sammen.

 

- Da vi ble invitert til å spille her, takket vi ja med en gang. Det virket som en fin festival, også elsker vi Norge, smiler de.

Knallgod stemning

Den gode stemningen lå i luften fra første låt. Utover kvelden ble det tydelig at publikum ble mer og mer engasjerte. Og selv om duggregnet begynte å dale ned, ble ikke det en stopper på stemningen.

- Dette gikk kjempebra. Jeg er storfornøyd. Vi ønsket å gi en trygg og hyggelig opplevelse, og det syntes jeg vi fikk bra til, smiler medarrangør Karoline Løvall.

Flere blant publikum kunne ikke si seg mer enig.

Les mer: Fra luftskyts til steinkunst – Fredstiden er kommet til kulturarenaen Fredriksvern Verft

 

- Dette er den beste konserten jeg har opplevd! Du kommer ikke nærmere det originale bandet enn dette, sier Sigmund Eidstad i lykkerus.

Reiser verden rundt

Dire Straits Experience har spilt sammen i tre år, og er nå på turne rundt om i hele verden.

- Vi elsker all energien ved å opptre. Så lenge vi spiller med lidenskap, vil den gode opplevelsen smitte over på publikum. Det fikk vi virkelige kjenne i kveld, forteller Chris White, som spiller saxofon i bandet.

 

Videre forteller de stolt at responsen på det nye konseptet er enormt, og at det er deilig å være tilbake i showbransjen.  

Kommer tilbake

Til tross for at bandet ikke fikk oppleve det norske sommerværet på sitt beste, ser de frem til å returnere til Norge. I september skal de nemlig opptre på Sentrum Scene i Oslo.

De neste konsertene i serien Stavern Live er Kurt Nilsen 14.juli og amerikanske Lissie 22.juli.

- Får håpe det blir like bra som dette, avslutter Løvall.