Arrangerte frokost for tiende året på rad

POPULÆR TRADISJON: Frokosten i Stavern er en langvarig og populær tradisjon.

POPULÆR TRADISJON: Frokosten i Stavern er en langvarig og populær tradisjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den tradisjonelle frokosten i Storgata i Stavern ble en suksess i år igjen. Folk strømmet fra både hus og hytter for å nyte dagens første måltid i sola.

DEL

Tirsdag formiddag ble det arrangert frokost i Storgata i Stavern, en tradisjon som har vart i over ti år. Dette er i regi av Meny Stavern, med hjelp fra produsenter, velferdsgruppa fra Stavern sykehjem og Glade dager.

Thomas Eriksen, kjøpmann ved Meny Stavern, forteller at dette har vært en populær tradisjon for voksne og barn i mange år. Kjøpmannen er glad for at været var på deres side i år.

– Vi har beregnet frokost til ca. 300 gjester, og i år var vi veldig heldig med været. De forrige årene har det variert mellom 200 til 300 mennesker, sier Eriksen.

– Her serverer vi sunn norsk frokost for de som måtte ønske det, legger Eriksen til.

Les også: Her er alternativene til Stavernfestivalen

FORNØYD: Thomas Eriksen fra Meny Stavern er fornøyd med været og oppmøtet.

FORNØYD: Thomas Eriksen fra Meny Stavern er fornøyd med været og oppmøtet. Foto:

– Jeg synes dette kunne vært hver tirsdag

Allerede klokken 10.00 var det kø nedover Storgata. Barn og voksne møtte opp for å nyte den tradisjonelle frokosten i sola. En av gjestene under tirsdagens arrangement var stavernsmannen Mathias Bergseth, som koste seg med frokosten sammen med en gjeng gode venner.

– Dette er veldig flott. Vi får møtt mange kjente og nyte en god frokost, sier Bergseth til ØP.

Gjengen bor i Stavern og er stamgjester ved frokosten hvert år. De synes dette er et flott tilbud, og legger ikke skjul på at dette er noe de skulle ønske ble arrangert hver tirsdag.

STAMGJESTER: F.v Sidsel Holjem, Jenny Vang, Erny Nahkim, Anne-Grete Jensett og Mathias Bergseth.

STAMGJESTER: F.v Sidsel Holjem, Jenny Vang, Erny Nahkim, Anne-Grete Jensett og Mathias Bergseth. Foto:


Les også: – Det å stå fram som hivpositiv er noe av det beste jeg har gjort!

Velferdsgruppa bidrar

Tove Wisting fra Velferdsgruppa har hjulpet til med frokosten i over fem år. Hun står bak frokostbuffeten og serverer gjestene brød med ulikt pålegg som skinke, ost, salami, syltetøy og egg. Og noe godt til dessert. Hun er veldig fornøyd med både været og oppmøtet i år.

– Dette er veldig hyggelig. Det er en fantastisk tradisjon, forteller Wisting.

Ansvaret for å severe gjestene forskjellige frokostdrikker er gitt til Kåre Kristiansen og Tove Eriksen. I motsetning til Eriksen er dette første året Kristiansen bidrar under dette arrangementet.

– Dette er gøy. Det er mange mennesker og flott vær her, sier Kristiansen og smiler.

Se stor bildeserie:

Artikkeltags