Presteløkkaparken kan brukes av alle

Offisiell åpning: Larviks ordfører Rune Høiseth og konstituert banksjef i DnB Marit Klewe klipper snoren til parken mens Blindeforbundets Kåre Eriksen følger med.

Offisiell åpning: Larviks ordfører Rune Høiseth og konstituert banksjef i DnB Marit Klewe klipper snoren til parken mens Blindeforbundets Kåre Eriksen følger med.

Artikkelen er over 2 år gammel

De som tror at Presteløkkaparken kun er for institusjonens pasienter, må tro om igjen. Parken er åpen for absolutt alle og i går ble den offisielt åpnet.

DEL

– Hit kommer absolutt alle, barna i Grevle barnehage, pasienter fra Kysta og Presteløkka, vanlige turgåere og alle som vil benytte seg av de mange treningsapparatene i parken eller bare vil nyte den flotte parken og blomsterbedene som Stavern og Brunlanes hagelag steller.

Det sa Anne Grete Holt fra Landsforeningen for hjerte og lungesyke da hun i går formiddag offisielt åpnet Presteløkkaparken sammen med ordfører Rune Høiseth. Parken ble påbegynt for seks år siden og en av dem som sto for initiativet, var Blindeforbundets Kåre Eriksen. For tre år siden sto parken ferdig, ikke minst takket være 300.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DnB, men den offisielle åpningen har altså drøyd til i går.

Ildsjeler og frivillighet

– Her ser vi hva ildsjeler og frivillighet kan få til, ved hjelp fra ansatte i Larvik kommune og Presteløkka. For å få til Presteløkkaparken har mange trådt til: LHL i Larvik, funksjonshemmedes foreninger, iFokus Grevle barnehage, Stavern og Brunlanes hagelag og flere til. Nå fremstår parken som et smykke som vi får håpe flest mulig benytter seg av. Her kan man både trene og slappe av med en piknikkurv, sa Rune Høiseth.

300.000

I sin tid fikk Presteløkkaparken 300.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. De kom godt med, men uten sen stor frivillig dugnadsinnsats, hadde det ikke vært mulig å etablere anlegget.

LES OGSÅ: Ansatte på Presteløkka fikk stor overraskelse

– At vi i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke kom med i prosjektet, var litt tilfeldig. Hadde det vært det offentlige som søkte om penger, ville de ikke fått det. En frivillig organisasjon var noe annet, og dermed ble det vi søkte, forteller Anne Grete Holt.

Og nå står altså Presteløkkaparken der i all sin prakt. Her kan ungene i barnehagen utfolde seg året rundt, her kan treningsvillige trimme og her kan en bare rett og slett slenge rundt i praktfulle omgivelser.

Artikkeltags