I løpet av én uke har det kommet inn drøyt 150 ulike forslag til artister og band etter at Stavernfestivalen etterlyste et lokalt talent til å spille på en spesiell konsert i sommer.

Nå har juryen gått gjennom alle bidragene, og de har latt seg imponere stort.

– Det har vært et utrolig bra engasjement og mange dyktige musikere som er foreslått av andre, men også som har meldt seg på selv. At det gror godt i musikk-Vestfold og Telemark, er det ingen tvil om. Vi har blitt møtt med massevis av talent, pågangsmot og musikalsk kraft. Det var ingen lett jobb å snevre dette ned til fire artister, sier kommunikasjonsansvarlig Jøran Kristensen i Stavernfestivalen.

LES OGSÅ: Her er det allerede fullt trøkk: – Vi har tredoblet antall gjester

– En god miks

Han forteller at juryen ikke nødvendigvis har gått for dem som har flest streams på Spotify, er veldig profilerte på YouTube eller har vært på mange festivaler fra før.

– Det er et poeng for oss å støtte opp under dem som ikke har det store publikumet ennå. Derfor har vi har lagt vekt på at dette er artister som er i vannskorpa når det gjelder artistkarrieren, men som likevel brenner for det de driver med og satser på musikk, sier Kristensen.

De fire kandidatene som er videre er

Winona (Winona Karmen Huseby Løver) fra Larvik

Moshu (Lavrans Tufte og Christian Hjerpsted) fra Larvik

Oscar A. (Oscar Almquist) fra Tønsberg

Riel (Gabriel Paulsen) fra Porsgrunn

– Disse fire utgjør en god miks av type musikk og personligheter, sier Kristensen, og gir hver av kandidatene følgende beskrivelse:

– Den klassiske med EDM som har blitt et varemerke for Stavernfestivalen i nyere tid er ivaretatt av duoen Moshu. De lager musikk med skikkelig sommervibber, som passer veldig fint inn i vårt konsept.

– Så har du Winona som står for noe helt annet. Hun falt vi veldig for. Hun er en singer songwriter som spiller pop med litt innslag av soul. Hun har veldig særpreg, og produserer også egen musikk.

– Oscar A. spiller en type musikk som er veldig i tiden, litt i landskapet urban sjanger. Kan sammenlignes litt med Cezinando. Musikken hans er i landskapet mellom pop, hipp hop og moderne R&B.

– Riel er en rapper som er litt mer over på den mer internasjonale stilen. Litt mer hip hop, litt røffere i uttrykk. Veldig radiovennlig musikk som grenser litt mot pop og R&B.

LES OGSÅ: Nå slipper «hele Larvik» å dra til Stavern: – Helt kanon!

Avslører vinner 26. juni

Fredag 26. juni blir det offentliggjort hvem av de fire artistene som får opptre på den digitale festivalen fredag 10. juli.

Da gjester streamingkonseptet DNB Scene arenaen i Larvik, hvor tidligere NRK P3-profil Christine Dancke skal lose tusenvis av strømmere gjennom en halvannen time lang sending. Hit kommer også Astrid S og en foreløpig hemmelig artist, i tillegg til den lokale artisten.

Den neste uken vil du kunne lese intervju med hver av de fire artistene.