ØP skrev denne uken om en ØP-leser som etterlyste informasjon om refusjonsordningen til Stavernfestivalen. I forbindelse med den artikkelen snakket vi med daglig leder Ole Christian Mørk, som for tiden har ferie. Han ba oss avvente svar til begynnelsen av august. Men samtidig mottok vi svar fra kommunikasjonsansvarlig Jøran Kristensen. De svarene burde fått plass i den forrige artikkelen.

For Stavernfestivalen har full oversikt over refusjonsløpet:

– Antall refusjoner tilsvarer i underkant av 3.000 billetter – dette inkluderer både festivalpass, premiumpass og camp-pass, samt en del ekstraprodukter som for eksempel Boutique Camping. Siden Ticketmaster ikke er helt ferdige med refusjonsrunden, kan vi ennå ikke gi et helt nøyaktig tall på hvor mye dette tilsvarer i kroner og øre, men vi kan anslå at dette vil tilsvare et beløp på cirka 8 millioner kroner, skriver Christensen til ØP.

Og alle som har bedt om full refusjon vil få pengene tilbake.

– Ticketmaster har gjennomført cirka 75 prosent av den totale refusjonsmengden. Det kan ta opp til 60 dager fra refusjonsforespørsel til pengene er på konto – dette har sammenheng med Ticketmasters totaltrykk i forbindelse med alle avlyste arrangementer.

LES OGSÅ: Tok tissende renovasjonsarbeider på fersken flere ganger – da sendte de klage: – Relativt udelikat

Venter på refusjon

Det store antallet refusjoner betyr selvfølgelig en økonomisk utfordring for Stavernfestivalen.

– Det betyr først og fremst mye for den kortsiktige likviditeten i Stavernfestivalen AS. Force Majeure-forsikring og den statlige kompensasjonsordningen er viktige ordninger som gir oss mulighet til å lande trygt etter avlysningen, men det gir oss ikke nødvendigvis frisk kapital inn på kort sikt. Derfor var vi avhengige av å få i gangsalget til Stavernfestivalen 2021 i sommer, og lanserte derfor et EarlyBird-tilbud med et begrenset antall festivalpass til 1490,– i forbindelse med livestream-festivalen på golfbanen. Det er en billigere pris enn vi vanligvis ligger på i Early Bird-fasen, men 2020 er også et uvanlig år, skriver Christensen.

Og det er ikke bare billettkjøpere som venter på refusjon. Det gjør også Stavernfestivalen:

– Vi er kjempeglad for at regjeringen med Abid Raja i spissen lanserte denne ordningen for kultur-Norge. Den har dessuten blitt vesentlig forbedret ved flere anledninger, etter at Kulturdepartementet lyttet til innspill fra hele næringskjeden i konsert- og festival-Norge. For Stavernfestivalens del er det per nå vanskelig å si hvor mye kompensasjon dette vil utgjøre, da vår søknad først må vurderes fra statlig hold. Det er også viktig at våre mange gode samarbeidspartnere, for eksempelscene-, lys- og lydleverandører, tilgodeses på en rettferdig måte.