Da Stavernfestivalen fikk en forespørsel fra DNB om å arrangere en digital konsertopplevelse, syntes de det hørtes veldig spennende ut.

– Dette er en fin måte å hylle festivalene og artistene, og gi publikum mulighet til å glede seg til sommeren, sier kommunikasjonsansvarlig i Stavernfestivalen, Jøran Kristensen, om konseptet som heter DNB scene.

Astrid S

Fredag 10. juli, samme helg som Stavernfestivalen skulle ha vært arrangert, kommer den tidligere P3-profilen Christine Dancke til Larvik for å lede en halvannen times lang studiosending med tre konserter.

– Vi har naturlig nok kun norske artister basert på årets line up. Astrid S kommer, og vi jobber med å få landet en artist til fra årets lineup, sier Kristensen.

Kunder i DNB og alle som har kjøpt billett til Stavernfestivalen eller en av de andre festivalene som er med på dette prosjektet, får tilgang til samtlige streaminger.

– Tanken er at dette kan bli en liten happening for dem som har kjøpt billett, at de kan samles og kose seg med en miniversjon av Stavernfestivalen. Det er et lite plaster på såret, men det er da noe. Vi tror det kan bli en veldig stemningsfull, intim og fin greie, sier Jøran.

– Koronasituasjonen har snudd ting på hodet, og sommeren 2020 ble ikke som vi hadde trodd. Dersom alle de flotte festivalene skal være her neste sommer, så må vi gjøre noe nå, , sier Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB om bakgrunnen for hvorfor de gjøre dette.

– I løpet av de siste månedene har vi derfor jobbet på spreng sammen med de ulike arrangørene for å komme opp med et alternativ, som gjør det mulig å levere fantastiske digitale festivalopplevelser hjem til det norske folk. Dette handler om alle som har kjøpt billetter, alle kundene vi pleier å dele gode festivalopplevelser med, artistene som skulle fylt scenen og de store ringvirkningene dette bidrar til.


Jakter lokal artist

I forbindelse med denne digitale festivalen som de rigger til, ønsker Stavernfestivalen å gi et lokalt talent fra nye Vestfold og Telemark sjansen til å skinne.

I tillegg til de to artistene som er booket fra årets lineup, inviteres en tredje aktør på scenen.

I løpet av neste uke vil lokalavisene i henholdsvis Larvik (Østlands-Posten), Sandefjord (Sandefjords Blad), Tønsberg (Tønsbergs Blad) og Skien (Telemarks-Avisa) sette i gang første del av den lokale konkurransen.

– Vi i ØP syntes det er fantastisk at vi kan samarbeide med Stavernfestivalen om å finne lokale talenter som fortjener et større publikum. Nå oppfordrer vi alle til å melde seg på og bli med i konkurransen om en unik opplevelse der dere får sjansen til å dele scene med noen av Norges største artister, sier ansvarlig redaktør i ØP, Eirik Haugen.

– Koronasituasjonen har ført til en enorm kreativitet blant mange arrangører og det er all grunn til å rose Stavernfestivalen for et veldig godt tiltak, legger han til.

Kriterier

For å delta må man kunne slå i bordet med en egenprodusert sang og satse seriøst på musikk, samt være i alderen 16 til 22 år.

Etter en innledende runde vil én deltaker fra hver avis gå videre. Hver av disse bidragene vil få nye muligheter til å skinne, før enn jury plukker ut én vinner som får får opptre fredag 10. juli.

– Vi vet at det finnes massevis av unge og fremadstormende lokale musikere som jobber knallhardt for å oppnå drømmen sin. DNB Scene-konserten er en gyllen anledning til å hjelpe dem litt på vei. Vi gleder oss veldig til å følge prosessen, sier Jøran Kristensen.

DNBs festivalsommer

12. juni Pip (Piknik i Parken)

19. juni: OverOslo

3. juli Kongsberg Jazzfestival

10. juli Stavernfestivalen

24. juli Hølla

14. august Øyafestivalen

21. august Parkenfestivalen

22. august Pstereo