Stavernfestivalen søker om åttesifret beløp fra staten

GLEDER SEG TIL NESTE ÅR: Korona satte en brå stopper for Stavernfestivalen 2020.  Bildet er fra et tidligere år.

GLEDER SEG TIL NESTE ÅR: Korona satte en brå stopper for Stavernfestivalen 2020. Bildet er fra et tidligere år. Foto:

– I praksis har vi ingen form for inntekter i festivalåret 2020, sier kommunikasjonsansvarlig Jøran Kristensen i Stavernfestivalen.

DEL

Tirsdag går søknadsfristen til kulturrådets kompensasjonsordning for arrangører og underleverandører i kultursektoren ut.

– Stavernfestivalen vil i praksis ikke ha noen form for inntekter i festivalåret 2020. Avlysningen på grunn av korona gir store utslag for festivalbransjen,og spesielt for store festivaler som oss, forteller Jøran Kristensen.

Beløpet på 38 millioner kroner er regnet ut i henhold til kriteriene for ordningen og tar blant annet høyde for faste uunngåelige kostnader for festivalåret 2020 på 23 millioner kroner, samt budsjetterte billettinntekter for Stavernfestivalen 2020.

LES MER: Festivalledelsen om avlysning: – Både sorg og lettelse på en gang

Bedre utgangspunkt

I løpet av de tre siste arrangementsårene har festivalens antall billettkjøpere økt med over 50 prosent, med over 80.000 publikummere over tre dager i 2019. Omsetningen var i 2019 på 102 millioner kroner, med et resultat på 11.9 millioner. Veksten er en viktig bakgrunn for søknadsbeløpet, sier Kristensen.

–Vi må berømme staten, som har fått på plass en god og rettferdig ordning for kultursektoren i en svært utfordrende tid. Det gir oss, og mange andrekulturaktører i landet, et bedre utgangspunkt for å være levedyktige i årene framover.

Neste år skal det på ny bli fest på Larvik Golf Arena fra 8. -10. juli. Da er det temmelig nøyaktig 20 siden festivalgründer Roger Albin arrangerte den første Stavernfestivalen.

– Vi gleder oss, summerer Jøran Kristensen.


Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken