Advarer mot falske billetter

Fra Stavernfestivalen 2011

Fra Stavernfestivalen 2011 Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg bekrefter at det er falske billetter i omløp.

- Vi har ikke opplevd noe slikt hos oss, sier Roger Albin i Stavernfestivalen.

- Vi har nå fått bekreftet at det er falske billetter til Slottsfjell i omløp. Vi advarer derfor publikum på det sterkeste mot å kjøpe billett noe annet sted enn igjennom Billettportalen.no, skriver Slottsfjellfestivalen i en pressemelding.

- Jeg ble litt overrasket over at dette kan skje, men vi har ikke opplevd noe slikt her hos oss. Vi benytter oss ikke av samme billettsystem som Slottsfjellfestivalen. Vi bruker Billettservice uten at det egentlig utgjør noen forskjell, sier Roger Albin i Stavernfestivalen.

Albin sier han vil umiddelbart ta kontakt med Billettservice for å sjekke deres erfaringer rundt problemet.

- Det at man kan skrive ut billettene hjemme og selge samme billett til flere, behøver ikke bety at det er vi som blir lurt. Det er kun den som registrerer seg først, som kommer inn. Forsøker man å registrere samme billett igjen, vil den være ugyldig, sier Albin som anbefaler alle å kjøpe billetter til Stavernfestivalen gjennom Billettservice.

- Ellers er det mulig å kjøpe billetter i Larvikbanken og i campingvogna vår, men da bør man være rask. Vi er snart utsolgt, sier Albin fornøyd.

Billettene til Slottsfjellfestivalen er strekkode-baserte og kan skrives ut hjemme og dermed løper man en risiko ved kjøp av billetter fra privatpersoner eller andre nettsteder som driver med videresalg av festivalbilletter.

- Disse kan lett skrive ut flere kopier av samme billett og selge samme billett til flere. Slottsfjell kan kun stå til ansvar for billetter som er kjøpt direkte gjennom Billettportalen.

Festivalledelsen påpeker at det er to fallgruver å gå i hvis man kjøper billett utenom Billettportalen.

- Billetten kan være falsk. Billetten kan bli brukt av andre før du rekker å registrere den. Blir billetten først registrert en gang, vil den være ugyldig ved neste forsøk ved registrering. Dersom du mistenkter at du har kjøpt en falsk billett, må du ta kontakt med selgeren. Slottsfjell eller Billettportalen kan i slike tilfeller ikke hjelpe deg med å finne ut om billetten er falsk eller ikke.

Videresalg av billetter med høyere pris enn utsalgspris er forbudt i følge norsk lov.

Artikkeltags