Så vakker at ekstrakonsert allerede er planlagt i elleVilla søndag.

- De sier faktisk at de får et adrenalinkick av å spille med meg.

Atle Bystrøm alias Al DeLoner humrer litt. For hans melankolske og svært så rolige musikk er normalt ikke den sjangeren som lokker fram mest adrenalin hos verken publikum eller resten av besetningen.

Men når resten av besetningen plutselig må spille en låt de aldri har hørt før, er det forståelig at det kan bruse litt i blodet.

- Du skjønner, jeg er veldig glad i innspill fra publikum under konsertene. Jeg synes slike impulsive og improviserte ting gjør det hele mye mer interessant, forteller Bystrøm.

Og interessant kan det så absolutt bli, når besetningen Bystrøm tar med seg til Skråvika lørdag formiddag er to tyske musikere han betegner som «musikalske genier i verdensklasse».

- Jeg turnerte med disse to i Tyskland, og det var en uvanlig, men fantastisk miks med saksofon og fiolin. Faktisk fikk vi til et så bra samspill, at en dag booket vi et studio på impuls og spilte inn 15 låter på én dag, sier han.

Bystrøm er mest kjent som låtskriver og multiinstrumentalist i 1990-tallets store, norske suksessband Midnight Choir. Denne våren kom han imidlertid ut med sin tredje soloskive under artistnavnet Al DeLoner. Men selv om han har hovedfokus på solokarrieren, har han ikke glemt det gamle bandet sitt.

- Jeg har fått mange forespørsler om å spille noen Midnight Choir-låter på konsertene mine. Så det blir det nok til helga, lover han.

Så vakker tror Bystrøm konserten på Stavernfestivalen blir at han allerede har planlagt ekstrakonsert på elleVilla søndag.

- Jeg er litt misfornøyd med å bli satt opp så tidlig på lørdag, og at det kun er satt av en drøy halvtime til oss. Derfor inviterer vi til utvidet konsert i elleVilla ved lunsjtid søndag, forteller han.

- Konserten blir akkurat passe intim i flotte omgivelser, og blir både for de som vil høre mer etter å ha hørt oss lørdag, eller for de som ikke rakk den første konserten.

- Se på det som en behagelig rehabilitering etter en hard festivalhelg, smiler han.