I Medic Sør ambulanse sitt telt på festivalen kommer det stadig folk som har behov for hjelp på en eller annen måte.

– Overtråkk og gnagsår er noen av de typiske gjengangerne, de får vi alltid mange av. Ofte er det snakk om småting som bare må plastres eller bandasjeres, forteller en av dem som jobber i Medic-teltet.

Men han understreker at selv om det er et flertall av småskader, får de inn verre tilfeller.

– I så store folkemengder, gjerne med en del kaos og liv, er det lett at personer faller og blir tråkket på. I tillegg er det ikke alle som er like gode på å vise hensyn til hverandre, og når man ikke hjelper de som ligger nede, kan det fort bli verre enn det hadde behøvd å være, legger han til.

LES OGSÅ: Festivalen dro i gang med allsang hele veien fra porten til scenen

Hvordan holde ut sommervarmen

I tillegg til de typiske skadene som kommer inn i førstehjelpsteltet, har de hatt noen tilfeller av mennesker som sliter i varmen.

– Det er lett å glemme hvor varmt det faktisk er om dagen, og ikke alle er like flinke til å passe på. Det er noen få, men ganske enkle, tips som kan hjelpe folk til å unngå heteslag, sier Medic Sør.

Tips nummer én i sommervarmen er å drikke nok vann.

– Man kan faktisk ikke få drukket nok vann om dagen. Hvis man passer på å drikke masse vann, og ikke bare alkohol, har man allerede kommet langt. Det andre tipset kan være å oppholde seg i de områdene hvor det er skygge. Ikke nødvendigvis hele festivalen, men mellom slagene, slik at man ikke blir kokt av sola. Så er det helt avgjørende å få i seg nok næring. Klarer man disse få tingene kan hele festivalopplevelsen bli bedre, poengterer de.