Onsdag formiddadg ble det sluppet en oversikt over nye konsertdatoer for Bob Dylan i 2014. Der står også Stavernfestivalen i Stavern og Odderøya i Kristiansand.

Legenden, Bob Dylan, født Robert Allen Zimmerman, skal stå på scenen til Stavernfestivalen denne sommeren.

Musikeren, sangeren, låtskriveren, poeten og forfatteren, som har vært en av de mest framtredende og innflytelsesrike personlighetene innen populærmusikken gjennom mer enn 45 år, blir nok det heteste navnet på årets festival.

– Når det gjelder de store artistnavnene vi jobber med må vi forholde oss til sperrefrister og slippdatoer. Så jeg kan ikke si noe om hvilke artister vi har på topp i år ennå, sa festivalgründer Roger Albin på spørsmålet om Dylan tirsdag.

Selv om Østlands-Posten har sikre kilder på at Albin har signert Bob Dylan, var han ikke i posisjon til å bekrefte dette, før onsdag formiddag.

En legende til Stavern

Dylan kommer fra en sterk vise- og bluestradisjon. Han ble folkesanger som ga stemme til en hel generasjon, gikk elektrisk og satte en ny standard for pop- og rockemusikken med sine seriøse tekster.

Han har alltid gjort det han har villet, uavhengig av forventninger og fansens krav. Da han ville spille elektrisk, gjorde han det, da han ville lage kristen musikk, gjorde han det, og han gjør akkurat som han vil på hver eneste konsert ved å tolke låtene akkurat som han vil. Der og da.

Han slo først igjennom i 1962 som visesanger med politisk engasjerte viser som «Blowin' In The Wind», «Masters Of War» og «The Times They Are A-Changin'». Med disse fikk han betydning for den gryende bevisstgjøringen hos amerikansk og vesteuropeisk ungdom.

Dylan har alltid vært kontroversiell og omspunnet av myter, noe han har bidratt til selv gjennom å framstå som gåtefull og nærmest folkesky. Ingen vil imidlertid bestride at han er en av rockens viktigste skikkelser.

Nære på en gang før

Sommeren 2011 var Dylan nære på å lande i Larvik. Kulturhuset Bølgens samarbeid med den tidligere Quart- og Hovesjefen Toffen Gunnufsen var i posisjon til å gi Larvik en sommerkonsert.

– Vi hadde Dylan på kroken og det var veldig spennende dager for oss mens vi ventet på endelig bekreftelse, sa kulturhussjef Andreas Gilhuus den gang.

Nå får han oppleve Bob Dylan. Ikke utenfor sitt kulturhus, men i Skråvika i Stavern.

The Times They Are A-Changin' for Stavernfestivalen.

Stavernfestivalen

Stavernfestivalen er en årlig pop- og rockfestival som arrangeres i juli-måned i Skråvika i Stavern. Festivalen går som regel av stabelen i midten av juli. Stavernfestivalen ble arrangert første gang i 2001.

I 2001 varte festivalen i en dag, bød på fire artister og hadde 175 besøkende. I 2002 ble festivalen utvidet til å vare i to dager, og fra 2011 har den vært en tredagers festival.

Bekreftet avtalen

Festivalgeneral Roger Albin kunne klokken 10 onsdag bekrefte at legenden Bob Dylan har signert for årets Stavernfestival.

- Østlands-Posten hadde rett. Dylan er klar, og dette er stort, sier Roger Albin

- Er det noe som ikke var i mine drømmer da festivalen ble startet i 2001, så var det at selveste Bob Dylan en dag skulle stå på scenen i Skråvika. Dette er utvilsomt det største høydepunktet i festivalens historie så langt, sier en sprudlende festivalgeneral på telefon til ØP Nett.

Les også: Bob Dylan til Stavernfestivalen

13 års arbeid

Han sier at arbeidet som ligger bak å skulle få Dylan til Skråvika har vært enormt.

- Egentlig kan jeg vel si at det ligger 13 års arbeid bak å få det til. Mest det siste halve året. Vi har jobbet på agentnivå, og det har vært utrolig krevende å få til. Her stilles det enorme krav til både produksjon og sikkerhet, og vi er rett og slett stolt over å ha klart å innfri, sier Albin til avisa.

11. juli

Fredag 11. juli entrer den amerikanske musikklegenden storscenen i Skråvika i Stavern foran det som utvilsomt vil være en fullpakket festplass.

- Bob Dylan er kjent for å levere unike konsertopplevelser. Med et rullerende konsertrepertoar på over hundre låter blir dette garantert en uforglemmelig konsert, sier Roger Albin

- Vi kjenner alle låter som ‹‹Blowin´ in the Wind››, ‹‹Knocking on Heaven´s Door››, ‹‹Mr Tambourine Man›› og en rekke andre klassikere. Fredag 11. juli kan du selv stemme i med Bob Dylan, en av USAs mest innflytelsesrike og legendariske artister, når han kommer til Stavernfestivalen, sier festivalgeneralen.

Lover mer

Roger Albin sier også at, selv om dette besøket blir høydepunktet i festivalens historie så langt, så er det mer på trappene.

- En slik signering viser at vi klarer å levere på et stadig høyere nivå, og vi har mer på gang. Men det får vi komme tilbake til, sier Albin til slutt.

Bob Dylan kommer i tillegg til konserten på Odderøya i Kristiansand 12. juli