Sky legende: Han har dominert populærmusikken i mer enn 45 år, og holder fortsatt høy aktivitet som turneartist og forfatter. Fredag sto mannen som har fått en enestående posisjon innen populærkulturen på scenen i Skråvika under Stavernfestivalen. Men at det skulle tas bilder under seansen ville legenden ha seg frabedt.

Bob Dylan for fullsatt festival

Legenden som har inspirert og i høy grad påvirket populærmusikken siden 60-tallet stilte med et stort og svingende band i Skråvika. Og appellen har han utvilsomt fortsatt.

Alt tidlig fredag ettermiddag gikk det ut melding om at alle billetter til kveldens konserter i Skråvika i Stavern var utsolgt. Og da den 73 år gamle musikklegenden Bob Dylan (født Robert Allen Zimmerman) gikk på scenen, var det knapt plass til å bevege seg på festivalplassen blant 10.000 andre forventningsfulle.

Totalt fotoforbud

Musikken ville Bob Dylan gjerne levere, men når det gjaldt foto var han konsekvent. Få minutter før konserten startet ble det hengt opp plakater på scenekanten som fortalte at det var iført totalt fotoforbud. Ifølge arrangøren gjaldt det også mobilfotos tatt av publikum, og beskjeden var at Bob Dylan truet med å gå av scenen dersom det ble sett kameraer i bruk.

I storform

Med sort jakke, hvit skjorte og sin obligatoriske hatt entret Bob Dylan uansett Klippen scene som forventet. Stemningen på festplassen var alt på plass, og løftet seg ytterligere da både kjente og mindre kjente Dylan-låter ble presentert.

Klassikerne «Don’t think twice», «A hard rain’s gonna fall» og låten «Girl from the north country» fra 1969, den siste i svært vakker framførelse, gikk hjem hos publikum, og Dylan virket selv til å være i storform og til å trives på scenen i Stavern. Sammen med et swingende og tettspillende band sørget han for å få publikum i stemning.

Til tider opplevdes nok likevel konserten å ha lange og kjedelige partier, og noen hadde nok ventet seg flere kjente sanger fra den legendariske sangeren.

Nostalgi

For mange var det nok likevel det nostalgiske møtet med en av populærmusikkhistoriens største personligheter som var det viktigste.

Bob Dylan har for lengst fått legendestatus og beskrives som en av de mest framtredende og innflytelsesrike personlighetene innen populærmusikken gjennom mer enn 45 år.

I de senere år har Dylan hatt en renessanse gjennom plater, memoarbok, dokumentarfilm, og sin kontinuerlige konsertvirksomhet, som har bidratt til å befeste en enestående posisjon.

Trekkplaster

Gjennom Bob Dylan hadde Stavernfestivalen sikret seg en av sine største trekkplastre noensinne, og ikke minst slått ettertrykkelig fast at de er en festival som også har appell til de store stjernene.

ØP måtte forlate festplassen en god stund før slutt på grunn av deadline, men fikk rapporter om at musikklegenden fra USA hadde levert det publikum ventet.

Men noen gode foto fikk vi dessverre ikke tatt av legenden. Det sørget et konsekvent fotoforbud i siste liten for.

Rettelse: Bob Dylan spilte IKKE låten «Blowing in the Wind” som vi skriver i dagens papiravis. Dette ble rettet på nett, men dessverre ble rettelsen glemt for papirutgaven.

Les også: Dagens leder i ØP