Young toppet god festivalstart

Neil Young på scenen på Stavernfestivalen

Neil Young på scenen på Stavernfestivalen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den canadiske rockelegenden Neil Young trekker fortsatt store publikumsmasser over hele verden. På Stavernfestivalen fikk han stemningen opp til de store høyder på en, musikalsk sett, god åpningsdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Hvor mange som var innenfor portene til Stavenfestivalen på den første dagen vet vi ennå ikke, men da legenden Neil Young entret den store scenen nøyaktig klokken halv ti, kokte det foran scenekanten.

Young er utvilsomt det store trekkplasteret på årets festival, og da han sart åpnet med låten «After the gold rush» var alt stemningen på plass. Mindre ble den ikke da «Heart of gold» og den akustiske låten «The Needle and the Damage Done» kom som de neste.

Neil Young leverte en lang hitrekke av låter mange generasjoner har hatt høyt opp på spillelisten.

Blant annet «Alabama» og «Mother Earth».

Young leverte et solid sceneshow på gofbanen. Med et solid band i ryggen. Stort trøkk og responsen fra publikum lot ikke vente på seg under en av de lengste og beste konsertene vi har opplevd i Stavernfestivalens historie.

Først nærmere halv ett på natten gitt Neil Young av scenen på golfbanen.

(Vi kommer tilbake med mer om Neil Youngs tre timers lange konsert på Stavernfestivalen fredag.)

Populær Violet Road

Rockepresten Bjørn Eidsvåg åpnet dagen på golfbanen etter at DJ Ralph Myers hadde servet musikk fra den minste av scenene på hovedplassen for de første som veien til årets festival.

Etter at svenske Little Jinder hadde klart å holde stemningen, var det populære Violet Roads tur.

Gruppa, som er fra Kåfjord men ble startet i Tromsø i 2007, er et av landets mest populære live-grupper for tiden, og responsen fra fansen på Stavernfestivalen viste at de også holder stor popularitet på våre kanter.

Gruppa har gjestet Larvik ved flere anledninger, og leverte et strålende live-show foran et stadig voksende publikum på festivalplassen på golfbanen.

Maria Mena

Maria Mena Foto:

Allsang

Populær er utvilsomt også Maria Mena, som leverte sanger de mange tusen foran henne kjente igjen, og nye låter som tydelig fant fram hos publikummet på Stavernfestivalen.

Variert program

Det ble litt kaldt utover kvelden på golfbanen, men et godt og variert program klarte å få publikum på en svært godt besøkt første festivaldag til å trives.

R & B og rap med melodiøse låter med kreativ tilnærming til tekst og flyt fra norske Philip Emilio, gnistrende indiepop fra danske MØ, R & B-duoen Phlake holdt stemning, mens artisten Angel Haze skal avslutte kvelden.

Før det har imidlertid Neil Young satt prikken over i-en på en god festivalstart.

Saken blir oppdatert

Neil Young på scenen på Stavernfestivalen

Neil Young på scenen på Stavernfestivalen Foto:

Foto:

Foto:

Foto:

Artikkeltags