Ny rekord for Stavernfestivalen

Storfornøyd: Festivalsjef Roger Albin fulgte nedriggingen i Skråvika søndag ettermiddag. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Storfornøyd: Festivalsjef Roger Albin fulgte nedriggingen i Skråvika søndag ettermiddag. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Artikkelen er over 6 år gammel

Over 30.000 besøkende.

DEL

Søndag var nedriggingen i gang. Nå venter snart to uker med etterlengtet pause før Roger Albin setter i gang med planlegging av neste års festival i Skråvika.

- Egentlig har vi vært i gang med det lenge, men litt ut i august starter det for alvor, sier en storfornøyd og litt småsliten festivalgeneral til Østlands-Posten.

Over 30.000

Med navn som Ed Sheeran, Lily Allen og ikke minst legenden Bob Dylan øverst på plakaten har Stavernfestivalen befestet sin plass blant store og attraktive musikkfestivaler i Norge.

Totalt skal det ifølge Roger Albin ha vært over 30.000 mennesker innenfor portene i Skråvika i løpet av de tre dagene årets festival varte. Det skal være ny rekord for Stavernfestivalen i dens 14 år gamle historie.

- Festivalen har nok virkelig satt seg, og folk kommer år etter år. Vi merker det er stadig lettere å få de store artistene også, og de største norske henvender seg gjerne og ber om å få komme, sier Albin.

Det meste fungerte

Søndag ettermiddag var han på plass i Skråvika for å følge nedriggingen som alt var godt i gang.

- Det meste fungerte som det skulle i år, konstaterer han.

- Så har vi også hatt mellom 1200 og 1500 personer i sving for å få det til. Nytt inngangssystem av året sørget også for at det gikk mye glattere å få folk inn på området og ut igjen, og i tillegg hadde mange innløst festivalbånd på forhånd. Det hjalp veldig godt til, sier Roger Albin.

Rolig festival

Politiet kunne søndag opplyse at de ikke hadde registrert noen alvorlige hendelser eller skader under årets festival

- Vi har som vanlig fått mange meldinger om støy, men ellers er vi svært godt fornøyd med oppførselen til publikum under årets store festival i Stavern. Jeg kan bare konkludere med at arrangementet i så måte har vært gjennomført veldig bra, sier operasjonsleder Johannes Nysæter til ØP, en tilbakemelding Roger Albin er svært godt fornøyd med.

- Da har vi lyktes med vårt ønske om å lage en festival med god sikkerhet. Vi har heller ikke opplevd noen problemer i forbindelse med skjenking i år, legger han til.

Festival for alle

Roger Albin sier han legger vekt på at Stavernfestivalen skal være en festival for folk i alle aldre.

- Her skal både barn, ungdom og voksne finne sin musikk. Det har vært viktig for meg. Tidligere fikk jeg kjeft for det Nå får jeg skryt. Det setter jeg veldig pris på, sier han.

Rogers favoritt

Roger Albin sier selv at «det er sjela mi som står på scenen. Jeg vil skape en festival slik jeg ønsker den selv».

- I år tror jeg den ble bra. Jeg rakk dessverre ikke å høre så mange av artistene selv, men heldigvis rakk jeg avslutningen med Ed Sheeran. Tenk, mannen er nr. 1 artisten i det meste av verden i dag. Så avslutter han festivalen her i Skråvika. Det er virkelig stort, sier Roger Albin til slutt.

Artikkeltags