Programmet i år borger igjen for en festival som har stor bredde og noe å by på alle aldre.

De yngste får sitt utover kvelden i dag og resten av helgen, mens det var de som ønsker seg litt popnostalgi som ble tilgodesett da startskuddet for den 14. Stavernfestivalen.

Morten Harket og band leverte et timelangt knippe med nye låter fra Harket selv, og smakebiter fra AHAs repertoar.

Det tok litt tid før stemningen foran den store scenen steg, og litt glissent var det nok også blant publikum.

Etter hvert som kjente låter ble presentert kjente vi imidlertid festivalstemningen vi er vant til på den populære festivalen, og Morten Harket fikk stadfestet at han fortsatt har sin fanskare etter flere tiår som en av våre mest populære artister.

God stemning

Da svenske Kim Cesarion overtok på den lille scenen på festplassen var i alle fall festivalstemningen på plass.

Cesarion er inspirert av gresk og karibisk musikk, og er mest kjent for låten ‹‹Undressed››, og på Stavernfestivalens første dag presenterte han fengende låter som raskt fikk opp varmen hos publikum ennå noen hakk.

Admiral P og Lily Allen

De yngste festivaldeltakerne får sitt senere i kveld også. Klokken 20.30 får vi høre raggae og hiphop fra Admiral P, og klokken 21.30 entrer en engelske popartisten Lily Allen den største scenen.

Den 28-årige britiske popstjernen uttaler seg gjerne spenstig i media om ting hun har på hjertet, og går ikke av veien for å bruke musikken til å formidle budskapet sitt. Hva hun tenker å formidle i Skråvika i kveld gjenstår å se.

Med albumene sine ‹‹Allright, Still›› (2006) og ‹‹It´s Not Me›› (2009), har hun i alle fall skaffet seg mange millioner fans og enda flere visninger på YouTube og andre sosiale medier. 5. mai slipper hun den tredje skiva si: ‹‹Sheezus››.