I 2011 er Roxette klare med både nytt album og verdensomspennende turnévirksomhet. Da er det hele ti år siden sist bandet ga ut nytt materiale med albumet «Room Service».

– Det blir bare to konserter i Norge. I Bergen har de allerede sluppet billettsalget og solgte ut 6-500 billetter på to dager. Stavernfestivalen er da eneste alternativ, kan en veldig fornøyd Roger Albin fortelle.

Roxette med Marie Fredriksson og Per Gessle har solgt over 75 millioner album, og har hatt hele fire førsteplasser på den amerikanske Billboard-listen med låtene «The Look», «It Must Have Been Love», «Listen To Your Heart» og «Joyride». Tidvis dominerte gruppen hitlistene verden over på deler av 80- og 90-tallet.

Marie Fredriksson var nødt til å legge karrieren på is da hun ble rammet av hjernesvulst i 2002. Kun ett år senere startet hun imidlertid innspilling av et soloalbum, og har siden gitt ut to album uten sin Roxette-makker.

Både Gessle og Fredriksson har jobbet som soloartister det siste tiåret. Gessle har også blåst liv i sitt gamle band Gyllene Tider, som gjennomførte en gjenforeningsturné i 2004.

– Roxette er headlinerne på den første dagen neste sommer. Men det kommer selvfølgelig flere band den dagen, og i to dager til, smiler Albin.

Han har virkelig tro på at Roxette er det riktige for Stavern.

– Dette er nok større enn folk tror. Samtidig er Roxette med på å ta oss videre fra de store nasjonale artistene og mot større internasjonale navn, mener han.

Med kun to konserter i Norge der Bergen var tidlig ute å sikre seg den ene, har det vært kamp om konserten på Østlandet.

– Ja mange har slåss om denne konserten og vi fikk den. Dette øker Stavernfestivalens nivå her i Norge, fastslår Albin som lover flere store artister på plass før jul.

Sommeren 2010 gjorde bandet noen få eksklusive konserter med stor suksess. Konsertene ble lagt til noen utvalgte steder i Skandinavia og var preget av et entusiastisk publikum, og to frontfigurer med stor spilleglede og entusiasme. Publikum kom i store horder for å gjenforenes med sine musikkhelter.

Neste sommer er det altså Stavern som er stedet for å gjenoppleve hitlåtene fra en tid tilbake.

Datoene for Stavernfestivalen 2011 er torsdag 7. til lørdag 9. juli.