Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer uenige med Ungdomsrådet

Artikkelen er over 16 år gammel

Mange ungdommer i Larvik reagerer på Ungdomsrådets kritisering av 18-årsgrensen på Stavernfestivalen. De ønsker heller å fokusere på sin egen ungdomsfestival i juni.

- Jeg synes Roger Albin gjør en kjempebra jobb, og jeg forstår godt hvorfor det er satt 18-årsgrense for festivalen, sier Astrid Blikstad.

Hun får støtte av Lillian Kurth, Alexander G. Nilsen og Asbjørn Lysne, som alle synes Ungdomsrådet overreagerte.

Både Lillian og Alexander sitter i elevrådet på Thor Heyerdahl videregående skole avdeling Gloppe, og de har begge fått mange kommentarer etter Ungdomsrådets utspill til Østlands-Posten.

- Jeg tror det er viktig å få fram at mange ungdommer er uenige i det Ungdomsrådet sa, mener Alexander.

Han tror Ungdomsrådet fort kan bli sett på som en gjeng med bortskjemte ungdommer som vil ha med seg alt.

- Det er dumt hvis folk bare får høre deres side av saken. Vi mener det er helt greit med 18-årsgrense, og så får folk heller komme på ungdomsfestivalen til sommeren.

Leder for Ungdomsrådet, Charlotte Eskedal, forstår kritikken fra ungdommene.

- Jeg skjønner at de reagerer. Det var ikke alle som mente det samme i Ungdomsrådet heller, men flertallet ville at vi skulle komme med en uttalelse om 18-årsgrensen. Det ble kanskje ikke framstilt helt som planlagt, innrømmer Eskedal.

Også hun har fått reaksjoner, både fra voksne og ungdom, etter onsdagens artikkel.

- Det er viktig for meg å understreke at det ikke er noen krangel i Ungdomsrådet. Men alle ikke var enige i at vi skulle uttale oss. Vi har fått en super mulighet av kommunen til å lage vår egen festival, og da virker vi kanskje litt bortskjemte når vi klager på å ikke få delta på Stavernfestivalen også, sier Ungdomsrådslederen, som legger til at de synes Roger Albin gjør mye positivt.

- Vi tar opp saker for ungdommene i Larvik, og gjør noe med dem. Det er viktig for oss. Nå skal vi arrangere Larvik Ungdomsfestival 10. juni i samarbeid med Kulturskolen. Det er en kjempemulighet som vi har fått penger av kommunen til å gjennomføre. Foreløpig har vi booket lokale artister som Corbin, DVD, Algorythms og Intorium. Og så har vi fått tak i Surferosa og Carpe Diem, forteller Eskedal, som kan love et stort Kick-off show i tillegg.

Gro Mee Teigen