Lørdag formiddag var det en stor leteaksjon i Stavern. Det ble lett etter en mann i femtiårene, og mannskaper både på bakken og i lufta gjennomsøkte store områder.

Leteaksjonen ble satt i gang lørdag etter at familien hadde meldt ham savnet. Da hadde mannen vært borte siden fredag ettermiddag.

Det ble lett fra Wassilioff og til Rakke med politihunder og helikopter, men mannen ble ikke funnet.

Det var etter at familien ga politiet nye opplysninger at søket ble utvidet til Stavernsøya.

Kort tid etter ble mannen funnet omkommet.

Hadde lagt på svøm

I helgen ville ikke politiet si noe mer om hendelsen, og fortalte til ØP at utrykningen dreide seg om et helseoppdrag. Slike saker er vi varsomme med å omtale. Nå viser det seg at det dreier seg om en drukningsulykke.

Onsdag forteller krimsjef i Larvik-politiet, Tommy Østland, at de ikke har noen indikasjoner på at mannen tok sitt eget liv. Det er heller ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

– Han hadde på seg badebukse, og familien har fortalt at han var glad i å bade, sier Østland.

Det var politihelikopteret som fant mannen omkommet på to meters dyp. Han lå et stykke fra land, ved Citadelløya.

Det ble funnet en liten pose med stein inni posen som også inneholdt mannens klær. Det var en hundepatrulje som fant klærne på Sukkerstranda ved Dampskipsbrygga.

LES OGSÅ: Mener fylkesvei er en dødsfelle: – Vi går med livet som innsats

Badet alene

Når ØP tar kontakt med mannens mor, ønsker hun å utdype saken noe.

Hun forteller at han var glad i å bade og at han var mye ute og svømte. Hun forteller at han var flink til å svømme, og at han hadde det som hobby, både sommer og vinter. Han badet ofte fra Sukkerstranda.

En annen hobby som var viktig for ham, var å samle på stein. Det var derfor politiet fant den lille posen med steiner som han hadde samlet.

– Jeg tror at grunnen til at han var ute og svømte, var at han ville se etter stein på Stavernsøya. Han var nemlig veldig interessert i spesielle, fine og originale steiner, og hadde en stor samling hjemme, forteller moren hans.

Hun forteller at han har svømt fram og tilbake til Stavernsøya før, uten problemer. Han var også glad i å ta seg lengre svømmeturer langs stavernskysten.

– Han kunne svømme helt fra Skråvika til Kysthospitalet og tilbake igjen, sier moren.

Men de senere årene har han blant annet hatt problemer med ryggen.

– Det kan være at det bidro til at han fikk problemer denne dagen. Det får vi aldri svar på. Dette var en tragisk ulykke, sier hun.

LES OGSÅ: De aller frekkeste kjører forbi på feil side – nå advarer Knut før det skjer en alvorlig ulykke: – Det er mange som må skjerpe seg