I oktober i fjor åpnet Kongla bruktbutikk dørene i Larvik sentrum. Hortenseren Dagfinn Kjennerud var mannen bak butikken, og i hjembyen sin hadde han allerede drevet en butikk med samme navn i noen år.

Fra lokalet i Karlsrogata opprettholdt man samme konsept som i Horten, med salg av brukte møbler, kjøkkenutstyr, klær, interiør og lignende. Målet med driften var å kunne gi overskuddet til ulike lokale foreninger som hjelper vanskeligstilte i nærmiljøet.

Da ØP besøkte butikken i fjor, hadde den ikke åpnet enda, men Kjennerud var optimistisk med tanke på driften.

– Det er flere som har sagt at det er et behov for dette i byen, fortalte han den gang.

Ga bort varer gratis

Fredag 22. juli kom imidlertid nyheten om at driverne har valgt å avvikle bruktbutikken i Larvik. I et facebookinnlegg skriver eierne at de fremover kun vil konsentrere seg om butikken i Horten.

– Veldig trist å måtte forlate Larvik og alle de hyggelige folkene som bor i byen og alle som har vært innom Kongla, skriver de i innlegget.

Dagen etter at innlegget ble publisert var butikken åpen for siste gang, for å ta i mot dem som ønsket å plukke med seg noe før dørene stengte for godt. Butikken ga nemlig bort alle varene de ikke fikk med seg selv gratis.

Det har ikke lyktes ØP å få en kommentar fra eier Dagfinn Kjennerud i løpet av helgen.