Parfyme og andre unødvendige kjemikalier i produkter bidrar til at flere utvikler allergi og overfølsomhet. Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) arrangerer parfymefri uke i uke 43 for å redusere bruken av disse stoffene, slik at færre utvikler allergier.

Denne uka har Larvik lokallag også stått på stand i Larvik for å informere og svare på spørsmål fra interesserte og berørte.

Folkehelseinstituttet anslår at mellom 100 000- 150 000 nordmenn har hudplager som er utløst av tilsatte duftstoffer i produkter, såkalt parfymeallergi. I tillegg kommer de som reagerer med overfølsomhet mot parfymeduften, de får som oftest reaksjoner i luftveier, nese og øyne.

– Vi utsettes for parfyme i mange sammenhenger helt fra vi er små, og en undersøkelse gjort av TNS Gallup viser at mange ikke er klar over hvor ofte de faktisk er i kontakt med parfyme i løpet av dagen. Undersøkelsen viser blant annet at mer enn hver tredje vasker hendene opp til ti ganger om dagen, halvparten smører seg med krem hver dag, og tre av fire bruker deodorant. Dette er bare noen av kildene til parfyme, melder lokallaget.

For alle som er plaget med parfymeallergi det viktig å velge både vask- og hygieneprodukter uten parfyme, fordi innholdsstoffene gir irritert sensitiv hud og øke faren for kontaktallergi.