Gå til sidens hovedinnhold

Stor suksess i Italia

Artikkelen er over 2 år gammel

Nylig åpnet en Thor Heyerdahl-utstilling i Marina di Andora, Larviks vennskaps by. Tjølling sangforening og Coro di Andora slo seg for anledningen sammen til ett stort operakor. Ledet av Masimilliano Viapiano ble det en festforestilling uten like.

Det var i forbindelse med feiringen av vennskapsbyene, at det ble holdt en stor utekonsert foran Palazzo Tagliaferro, der utstillingen står. Publikum fikk høre kjente operaperler på rekke og rad, og ble også underholdt av lokale solister og ballettdansere.

Tjølling sangforening holdt dagen etter en egen konsert i Santa Vergine dell’Accoglienca, en av de nyere kirkene i Andora. Kirken er bygget som et amfi og har en upåklagelig akustikk som gjør det til en glede å synge der.

Med et variert program, hovedsakelig på norsk og svensk, ble publikum svøpt inn i de nordiske klangene. Repertoaret strakk seg fra Sommarpsalm av W.Åhlén til Killebukken av Bjørnstjerne Bjørnson og W.P. Berger. Publikum besto av representanter fra kommunestyret i både Larvik og Andora, Thor Heyerdahl instituttet og mange lokale.

Selv om de fleste tilhørerne ikke kunne norsk, klarte koret allikevel å lokke fram både tårer og begeistring. Vals i tango av Povel Ramel, som viser korets mer lekne side, vakte jublende latter. Korets dirigent, Eva Therese Johansen sang to solostykker, Sommernatt ved fjorden av Ketil Bjørnstad og folkevisa Heiemo og Nykkjen, som fikk publikum til å trå til med trampeklapp.

Konserten ble avsluttet med Deilig er jorden, i det vakre arrangementet av M. Wegelius som har fulgt koret i mange år.

Som en avslutning på det musikalske under oppholdet i Italia fikk koret på søndagen synge til messe i den vakre kirken San Nicola di Bari i Diano Castello, organisert av det som etterhvert har blitt gode venner i vennskapsbyen. «Det å synge i kor gir oss mange opplevelser vi ellers aldri ville fått», sier flere av sangerne.

Thor Heyerdahl instituttet og Tjølling sangforening har hatt et samarbeid siden 2012, da Masimilliano Viapiano og hans kor fra Andora besøkte Larvik første gang, og instituttet inviterte koret med på konsert. Hvert år arrangerer instituttet en operakonsert i Larvik kirke der sangforeningen deltar sammen med vinnerne av en operakonkurranse i vennskapsbyen. Etter det har sangforeningen besøkt vennskapsbyen 3 ganger.

Koret hviler ikke lenge på hverken laurbær eller gode opplevelser, men er allerede i gang med et nytt spennende prosjekt. I november skal koret, sammen med Larvik Kammerkor holde konsert i Nanset kirke, der de blant annet skal synge Vivaldis Gloria. Om det sitter noen der hjemme og tenker at de gjerne vil være med på det – ta kontakt med koret.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.