Statens vegvesen og UP har kontroller langs veiene for å sørge for bedre trafikksikkerhet.

Torsdag gjennomførte de en samarbeidskontroll i Larvik og på Skjeggestad ved Revetal. Totalt ble 30 kjøretøy kontrollert i tidsrommet 07.30 til 14.45.

– Det ble avdekket tekniske mangler ved ni kjøretøy, og to ble avskiltet på grunn av manglende godkjent EU-kontroll. Én person ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og åtte kjøretøy fikk bruksforbud, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Skiltgjenkjenning

De kontrollerte kjøretøyene ved hjelp av kikkert, skiltgjenkjenning og ruskontroll, og det ble gjort kontroll av dokumenter, teknisk, lastesikring og vekt.

Skiltgjenkjenning plukker ut kjøretøy med registrert begjæring, som ikke godkjent PKK (EU-kontroll), manglende forsikring, ikke påregistrert og ikke omregistrert.

– Tre lette motorsykler ble stoppet på grunn av støy. Alle fikk kjøreforbud om må vises på trafikkstasjon med originalt eksosanlegg. To kjøretøy manglet godkjent EU-kontroll og ble avskiltet, står det videre i pressemeldingen.

Flere hengere ble sjekket for lastesikring og annen teknisk kontroll.

– Én fikk bruksforbud for manglende lastsikring og det ble opphevet etter utbedring, før videre kjøring. Én manglet omregistrering, ble betalt på stedet før videre kjøring.

UP gjennomførte også ruskontroll hvor de kontrollerte 114 sjåfører- uten reaksjoner.