Gå til sidens hovedinnhold

Skagerak energi lover jevn strømpris døgnet rundt

Artikkelen er over 3 år gammel

ØPs journalist Nils Erik Kvamme, og andre som er bekymret for den nye strømmåleren, kan sove godt, ifølge Skagerak energi.

Innen utgangen av 2018 skal alle husstander i Norge ha fått installert ny, nettoppkoblet strømmåler.

Med den nye strømmåleren kan nettselskapene følge med på strømforbruket gjennom døgnet, og i prinsippet la strømprisen variere gjennom døgnet.

Øps journalist Nils Erik Kvamme er blant de som bekymrer seg over Skageraks nye muligheter:

"Nå må jeg legge om døgnrytmen. Skru ned strømmen på dagtid, spise middag etter midnatt, vaske klær fra 02.00- 04.00, dusje et sted mellom 01.00 og 03.00 og i større grad bruke ytterklær inne om vinteren. Om sommeren kan jeg tillate meg å skru opp temperaturen og bruke mye varmt vann når jeg dusjer," skrev Kvamme i sin Byblogg i ØP i forrige uke.

Ingen planer om døgnvariable priser

Men nå går Skagerak energi ut for å forsikre Nils-Erik Kvamme, og alle andre bekymrede strømkjøpere, om at verden ikke må snus på hodet, selv om man får ny strømmåler.

"Det er en glede å informere Kvamme om at Skagerak Nett, som angivelig har skylden for elendigheten, verken har innført slike døgnvariable priser han snakker om, eller har planer om å innføre slike i overskuelig framtid. Det betyr ikke at de aldri vil komme, men altså ikke nå," skriver kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i et brev til ØP. (Du kan lese hele brevet nederst i denne artikkelen)

Skagerak energi avviser også at mange opplever forhøyede strømregninger:

"Vi har også lest på internettet at enkelte kunder har fått høyere strømregninger på grunn av de nye målerne. Men vi kjenner ingen. Når det er sagt; alt teknisk materiell kan svikte, men disse målerne er av topp kvalitet, og måler selvsagt det de skal."

Sov godt, Nils Erik!

Thor Bjørn Omnes,kommunikasjonssjef Skagerak Energi

I ØP 12.oktober skriver journalist Nils-Erik Kvamme om hvordan han nå planlegger å endre døgnrytmen sin. Årsaken er den nye strømmåleren han har fått i hus, som visstnok fører til at han må vaske klær og dusje på natten, når strømmen er billigst.

Det er en glede å informere Kvamme om at Skagerak Nett, som angivelig har skylden for elendigheten, verken har innført slike døgnvariable priser han snakker om, eller har planer om å innføre slike i overskuelig framtid. Det betyr ikke at de aldri vil komme, men altså ikke nå.

Kvamme mener videre å vite at årsaken til de nye strømmålerne er at nettselskapene skal tjene mer penger. Vi skulle ønske det var slik, og man kan jo håpe. Men realiteten er at nettvirksomhet trolig er landets strengest regulerte næring. Myndighetene, ved NVE, kontrollerer nitidig at nettselskapene ikke tar inn mer inntekter enn det som er tillatt. Dette endrer seg ikke med de nye målerne. Noe som derimot er lov, er å være lur, spare kostnader og på den måten tjene mer. Sparsommelighet og riktige investeringer kommer i neste omgang kundene til gode i form av lavere kostnader til nettdrift, og med det lavere tariffer.

Vi har også lest på internettet at enkelte kunder har fått høyere strømregninger på grunn av de nye målerne. Men vi kjenner ingen. Når det er sagt; alt teknisk materiell kan svikte, men disse målerne er av topp kvalitet, og måler selvsagt det de skal. Dersom noen opplever økt forbruk fordi den gamle måleren målte for lite, så får man se på det som en bonus. Alt var nok ikke bedre før.

Det er flere gode grunner til å være våken om natten, men å følge med på strømmåleren er ikke en av dem. Sov trygt, Nils-Erik.

 

Kommentarer til denne saken