Her var over 400 kunder uten strøm

UTEN STRØM: 421 kunder mistet strømmen torsdag formiddag. (Skjermdump: 1881.no)

UTEN STRØM: 421 kunder mistet strømmen torsdag formiddag. (Skjermdump: 1881.no)

Artikkelen er over 3 år gammel

Skagerak Energi leter etter feilkilden torsdag formiddag.

DEL

Det er i et område øst for Lågen hvor det på det meste var 421 kunder som manglet strøm. Klokka 10.38 var tallet fortsatt 408, og hovedtyngden befant seg langs Sørlandske Hovedvei ved Verningen og til Langåkerkrysset, og i gamle Hedrum opp til Eftedal.

Klokka 12.22 var det 35 kunder igjen som ikke har fått tilbake strømmen. De befant seg langs Hedrumsveien mellom Hagtvedtveien og Eftedal øst for Lågen. Ikke så lenge etterpå hadde alle kundene strøm igjen.

Strømmen forsvant klokka 09.53, og det er foreløpig ikke kjent når den kommer tilbake.

– Vi har mannskaper ute nå, som er i gang med å seksjonere strømforsyningen, slik at disse kundene kan få strøm fra andre områder. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette tar pr. nå, forteller informasjonssjef Ruhne Nilssen klokka 10.20.

LES OGSÅ: I år får du en unormalt høy økning i nettleien

Feilsøker

Også onsdag var det et større strømbrudd i samme område. Da var det til sammen over 800 uten strøm på samme tidspunkt. Da forsvant strømmen klokka 9.50.

– Vi vet foreløpig ikke om de kan relateres til det samme. Vi er på plass og i gang med å feilsøke, men foreløpig vet vi ikke eksakt hva som er årsaken, men ved å koble om håper vi flesteparten skal få strømmen tilbake, sier Nilssen.

LES OGSÅ: Har du nok ved for vinteren?

Tilfeldig

Nilssen sier at de to strømbruddene trolig ikke har noen sammenheng.

– Strømbruddet på onsdag var en koblingsfeil. Der er det foretatt en omkobling i nettet slik at alle fikk tilbake strømmen. Feilen repareres nå. Det er også gjort en omkobling etter feilen på torsdag, men her leter vi fortsatt etter årsaken til strømbruddet, sier han.

Trolig er det ingen sammenheng mellom de to strømbruddene.

– Så langt ser det ikke ut som om det er noe annet enn tilfeldigheter som gjorde at strømmen gikk i samme område to dager på rad, sier Ruhne Nilssen.

Artikkeltags